«Πράσινο φως» για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αφυδατωμένης Ιλύος Ε.Ε.Λ Άρτας

Ένα ακόμη έργο συνολικού ύψους 2.833.400,00 ευρώ, της ΔΕΥΑ Άρτας, πήρε το πράσινο φως για το Ταμείο Ανάκαμψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι 19 ΔΕΥΑ Πανελλαδικά «κέρδισαν» την ενταξή τους στο Ταμείο για ανάλογα έργα. Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο “Μονάδα Επεξεργασίας Αφυδατωμένης Ιλύος Ε.Ε.Λ Άρτας”, όπου και προβλέπει την κατασκευή ηλιακών ξηραντηρίων, τύπου θερμοκηπίου με μεταλλικό σκελετό, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Άρτας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η αφυδατωμένη ιλύς σε κάθε ξηραντήριο θα έχει τρία στάδια παραμονής της:

  • Στο πρώτο στάδιο θα τροφοδοτείται το ξηραντήριο.
  • Στο δεύτερο στάδιο οι διεργασίες περιλαμβάνουν μόνο ανάδευση.
  • Και στο τρίτο στάδιο θα γίνεται η απομάκρυνσή της.

Τα ξηραντήρια θα καλύπτονται με πολυκαρμπονικά φύλλα με κυψέλες, που παρουσιάζουν άριστες ιδιότητες απορρόφησης της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας και μηδενική σχεδόν διαπερατότητα στην ακτινοβολία UV.

Μέσα στο κάθε ξηραντήριο τοποθετείται μηχανισμός αναστροφής της ιλύος, ώστε να επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της υγρασίας από το ένυδρο μίγμα της, ενώ η  τροφοδότηση του με αφυδατωμένη ιλύ και η παραλαβή του ξηρού υλικού θα γίνεται με μικρό φορτωτή. Τα ηλιακά ξηραντήρια θα εξοπλισθούν με μηχανές αναστροφής, ανεμιστήρες εξαερισμού του εσωτερικού χώρου, μετεωρολογικούς σταθμούς και σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου.

Τέλος με τη νέα μονάδα θα επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση της ποσότητας του τελικού προϊόντος και με την ταυτόχρονη υγειονοποίησή του, ενώ θα επιτυγχάνονται και καλύτερες προοπτικές διάθεσής του.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα