«Πράσινο» φως για δύο νέα έργα στον Δήμο Εορδαίας

Ενεργοποιήθηκε, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, η χρηματοδότηση δύο προτάσεων – έργων του Δήμου Εορδαίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ, με δικαιούχο τον Δήμο και φορέα υλοποίησης την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

Πρόκειται για τη «Μελέτη και κατασκευή του Κέντρου Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ)» και την «Εφαρμογή συστήματος Πληρώνω Όσο Πετάω (ΠΟΠ)».  Τα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) είναι τοπικά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κέντρα συλλογής και διάθεσης υλικών, όπου κάθε πολίτης θα μπορεί χωρίς κόστος είτε να παραδίδει αντικείμενα που δεν είναι απόβλητα και δεν τα χρειάζεται, είτε να αποκτά υλικά.

Το πιλοτικό σύστημα «Πληρώνω Όσο Πετάω», βασίζεται στην αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», καθώς η χρέωση των δημοτικών τελών θα αναλογεί στην ποσότητα των απορριμμάτων που παράγει κάθε νοικοκυριό.  Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πρότασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Εορδαίας, αποτελεί ακόμα μία απτή απόδειξη του σχεδίου περιβαλλοντικής αναβάθμισης και οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει θέσει ως μία από τις προτεραιότητές της η δημοτική αρχή, στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Εορδαίας.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα