Π. Ε. Ηλείας: Συνεχίζονται οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης

Με εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης αποστραγγιστικών τάφρων του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού και του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, συνεχίζονται οι δράσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης καλλιεργειών, υποδομών και οικισμών, στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος Πολιτικής Προστασίας που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε την περιοχή του Κουρτεσίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού της αποστραγγιστικής τάφρου Τ22, του ΓΟΕΒ. Στην αυτοψία συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού Παν. Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος και καλλιεργητές της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών από τον εργολάβο, καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης του καθαρισμού της.

Πρόκειται για τάφρο μήκους 4 περίπου χιλιομέτρων, μεγάλης διατομής, για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της οποίας (σ.σ εκβάθυνση όπου απαιτείται) χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα ντρακλάιν (“φαγάνα”), προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, «…να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα διασφαλίσει τη μέγιστη απορροφητικότητα και διόδευση των υδάτων στις εκβολές, ώστε να μην απειληθούν οι καλλιέργειες της περιοχές και κατ’ επέκταση οι υποδομές και οι γειτονικοί οικισμοί». Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε ο κ. αντιπεριφερειάρχης «…το ζητούμενο σε κάθε τέτοια δράση, είναι η ιεράρχηση των αναγκών ανά περιοχή, ώστε οι παρεμβάσεις μας να είναι στοχευμένες και αποτελεσματικές. Γι’ αυτό είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τις διοικήσεις τόσο του ΓΟΕΒ όσο και των ΤΟΕΒ. Έτσι, οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή ξεκίνησαν από την Τ22, η οποία “ευθύνεται” για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά την διάρκεια της περσινής χειμερινής περιόδου. Με τον καθαρισμό στο σύνολο του μήκους της τάφρου – καθώς τόσο διευρυμένος καθαρισμός δεν είχε πραγματοποιηθεί τα τελευταία 5 τουλάχιστον χρόνια – αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα για τους καλλιεργητές της περιοχής».

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος προληπτικών-προκατασταλτικών εργασιών ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη  – και θα ακολουθήσουν και άλλες – εργολαβίες της Π.Ε και του προγράμματος Πολιτικής Προστασίας, σε αποστραγγιστικές τάφρους, ποταμούς και χειμμάρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα