Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τετάρτη 4 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε:

  • την δημοπράτηση του προϋπολογισμού 4.430.520 ευρώ έργου ανέγερσης κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του αστεροσκοπείου Κρυονερίου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.
  • Ακόμα προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου – κατακύρωσης του διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου της σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ) με 12ετή διάρκεια.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε επίσης η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας και

  • α) του Δήμου Ελαφονήσου για το προϋπολογισμού 197.556,55 ευρώ έργο επέκτασης του δημοτικού φωτισμού στην Ελαφόνησο στους εκτός οικισμού κύριους οδικούς άξονες προς παραλίες Σίμου και Παναγίας,
  • β) της ΔΕΥΑ Σπάρτης για το προϋπολογισμού 59.000 ευρώ έργο επέκτασης αγωγού υδροδότησης από τα Πικουλιάνικα προς τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά και
  • γ) του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης για την συντήρηση του ζωγραφικού διακόσμου του καθολικού της μονής Ζωοδόχου Πηγής Καστρίου, έργο προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Η Επιτροπή ενέκρινε ακόμα:

  • το 2ο πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της ανοιχτής διαδικασίας για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στο έργο που αφορά σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων αναβάθμισης του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.
  • Προέβη επίσης στην έγκριση διενέργειας δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 80.000 ευρώ αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης των υποδομών του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε:

  • το πρακτικό δημοπρασίας ανάδειξης προσωρινού μειοδότη στο προϋπολογισμού 270.000 ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου Κολλίνες – Αγία Βαρβάρα – Πελλάνα,
  • όπως και την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο αποκατάστασης και συντήρησης της γέφυρας Βελιγοστής στην Ε.Ο. 7 από πιστώσεις του 5ου ΕΑΠ.
  • Τέλος, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας ανάδειξης προσωρινού μειοδότη στο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ έργο καθαρισμού του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Αρκαδίας.
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα