Περιφέρεια Κρήτης: Νέα σύμβαση για μελέτη οδικού έργου

Την σύμβαση προϋπολογισμού 1.118.632 χιλ. ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης «Υπολειπόμενες μελέτες ολοκλήρωσης της παράκαμψης Μοιρών της Εθνικής οδού 97 Ηράκλειο-Αγ. Γαλήνη», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027». Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της Παράκαμψης των Μοιρών, εντός της οποίας διέρχεται η Ε.Ο. 97: Ηράκλειο – Αγ. Γαλήνη.

Η Παράκαμψη Μοιρών, άρχισε να μελετάται το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2015. Προέβλεπε την παράκαμψη των αστικών τμημάτων Μοιρών – Καπαριανών από τα νότια με οδό υπεραστικού χαρακτήρα μήκους 5,5 χιλ, παράπλευρου δικτύου σχεδόν σε όλο το μήκος και την διαμόρφωση τριών κόμβων, δύο ισόπεδων στο δυτικό και ανατολικό άκρο της παράκαμψης και  ενός ανισόπεδου για την αποκατάστασης της σύνδεσης με την Επαρχ. Οδό Μοίρες – Πόμπια.

Στην υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Σκουλάς και Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, η Αντιδήμαρχος Φαιστού Βασιλεία Αρμουτάκη, ο πρόεδρος της κοινότητας Μοιρών Γιώργος Κακουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, ο Διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, το στέλεχος της υπηρεσίας Μαρία Παπαναστασίου  και ο εκπρόσωπος της ένωσης οικονομικών φορέων που θα εκπονήσουν την μελέτη Ευσαΐα Βαρδουλάκη.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα