Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εγκρίθηκε η ΣΜΠΕ για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Εγκρίθηκε από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η ΣΜΠΕ του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Θετικά γνωμοδότησε η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης στη σημερινή συνεδρίασή της για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και ανοίγει το δρόμο για να προχωρήσει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και να αρχίσει η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για τη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας«με μεγάλη ταχύτητα, έπειτα από συστηματική προσπάθεια, ολοκληρώθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την προώθηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ώστε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και να αρχίσουν οι εργασίες για το νέο σπίτι του ΠΑΟΚ και τη συνολική ανάπλαση της Αλάνας της Τούμπας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε δεσμευτεί να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία τις απαιτούμενες διαδικασίες για να γίνει πράξη το συντομότερο η ανέγερση του νέου γηπέδου. Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η απαιτούμενη δημόσια διαβούλευση επί του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, συνεδρίασε η Μητροπολιτική Επιτροπή και ενέκρινε τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ανοίγοντας το δρόμο για να αρχίσουν νωρίτερα ακόμη κι από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα οι σχετικές εργασίες. Η Περιφέρεια θα παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του έργου, ώστε χωρίς εμπόδια ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει καινούργιο γήπεδο και η Τούμπα να μετατραπεί σε ακόμη πιο φιλικό και βιώσιμο χώρο, μέσα από τις σημαντικές παρεμβάσεις που προβλέπονται στο σχεδιασμό, ο οποίος αφορά όλους τους κατοίκους της Τούμπας, αλλά και τη λειτουργία της ίδιας της Θεσσαλονίκης. Διότι η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν είναι απλώς ένα αθλητικό έργο, αλλά ένα σπουδαίο έργο ανάπλασης που αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων που χρονίζουν».

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε: «Η ‘καρδιά’ της Τούμπας αλλάζει επιτέλους όψη. Ο ΠΑΟΚ αποκτά καινούργιο γήπεδο. Η ανάπλαση της περιοχής θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και θα αναβαθμίσει τις κοινωφελείς χρήσεις, προσφέροντας σημαντικούς ελεύθερους χώρους για όλους. Διατηρούνται τα σχολεία και όλες οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις κοινωφελούς χρήσης. Υλοποιείται η υπογειοποίηση της Κλεάνθους, έργο που συζητείται δέκα χρόνια τώρα. Ενοποιούνται οι ελεύθεροι χώροι, δημιουργούνται θέσεις στάθμευσης και επιπλέον ένα νηπιαγωγείο. Και βέβαια αποκτά σύγχρονο γήπεδο, με όλες τις εξυπηρετήσεις ο ΠΑΟΚ. Η Περιφέρεια συμμετέχει ενεργά σε ένα μεγάλο εγχείρημα, που θέλουμε όλοι να γίνει το συντομότερο πράξη».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα