Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες σε οδικό άξονα

Tον οικισμό Κομπηγάδι του Δήμου Ερυμάνθου επισκέφθηκε τη Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κι ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εκτεταμένων εργασιών που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, στον οδικό άξονα Κομπηγάδι-Λακκώματα, όπου κατά το παρελθόν είχε εκδηλωθεί κατολίσθηση έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στον οδικό άξονα Κομπηγάδι-Λακκώματα συνδυάστηκαν με  κατολίσθηση και αποκόλληση τμήματος του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων στον οικισμό Κομπηγάδι. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε άμεσα σε προσωρινή αποκατάσταση, αλλά παράλληλα δρομολόγησε και τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη νέου έργου, με στόχο την οριστική αποκατάσταση όλων των προβλημάτων από τις φυσικές καταστροφές.

Σήμερα, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το έργο  «αποκατάσταση βατότητας οδού Κομπηγαδι – Λακκώματα» με προϋπολογισμό 1, 2 εκατ ευρώ. Έχουν εκτελεστεί εργασίες διαπλάτυνσης της οδού στο συγκεκριμένο σημείο και συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα με άρση των καταπτώσεων, εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων, εξυγίανση του εδαφικού υποστρώματος και κατασκευή οπλισμένου τοιχείου αντιστηρίξεως στην οριογραμμή της οδού.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα