Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ανάθεση εκπόνησης της μελέτης «Προστασία και αποκατάσταση παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγ Βασιλείου προϋπολογισμού 100.000€»

Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης μελέτης του Ν. 4412/2016 με διαπραγμάτευση του άρθρου 32, παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 της μελέτης «Προστασία και αποκατάσταση παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγ Βασιλείου προϋπολογισμού 100.000€»

Α.1. Αντικείμενο

Αντικείμενο της παρούσας είναι η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΡΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ».

Η μελέτη καλύπτει το λιμενικό, τοπογραφικό και γεωτεχνικό αντικείμενο που απαιτείται για την προστασία από τη διάβρωση των παραλιακών οδών Ρίου-Αγίου Βασιλείου.

Α.2. Σκοπός της μελέτης

Η περιοχή της παράκτιας ζώνης της Πάτρας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς το παραλιακό μέτωπο έχει εκτεταμένες ζημιές με συνέπεια να παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα για ατυχήματα τόσο στα διερχόμενα αυτοκίνητα όσο και στους πολίτες.

Η προτεινόμενη μελέτη αφορά στην εκπόνηση ενός συνόλου ερευνητικών εργασιών τοπογραφικών αποτυπώσεων, θαλάσσιων βυθομετρήσεων μεγάλης επιφάνειας καθώς και εκπόνησης γεωτεχνικής μελέτης, μελέτης λιμενικών έργων.

Ο σχεδιασμός του τεχνικού έργου θα συνδυάζει

  1. την αντιστήριξη των υποδομών οδοποιίας και ταυτόχρονα
  2. την προστασία και αναπλήρωση της παράκτιας Ζώνης στο μήκος της περιοχής ενδιαφέροντος.

Η εκπόνηση των τεχνικών μελετών θα γίνει με το συνυπολογισμό των ακόλουθων δεδομένων:

  • των κλιματικών και ακτομηχανικών συνθηκών της περιοχής σχεδιασμού του έργου,
  • τη γεωμορφολογική φυσιογνωμία και την ακτομηχανική λειτουργία της ακτής,
  • τα επιβαλλόμενα κυματικά φορτία επί των παράκτιων κατασκευών προστασίας και αντιστήριξης των υποδομών οδοποιίας.

Για τη μελέτη δεν απαιτούνται τεχνικά στοιχεία άλλα, πέραν των ήδη περιεχομένων στο φάκελο έργου.

Μεταφόρτωση συνημμένων:

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα