Πέντε έργα οδοποιίας συνολικού ύψους 12,6 εκ. ευρώ στα Χανιά

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίωνπέντε συμβάσεις έργων που αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομώνπου προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του 2019 στην Π.ΕΧανίων.

Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερήτης Γενικής Διευθύντριας Υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Δοξάκητης Διευθύντριας Τεχνικών έργων της Π.ΕΧανίων Χρύσας Χριστινάκητου προϊστάμενου του Τμήματος Συγκοινωνιακών έργων της Π.ΕΧανίων Γιώργου Μπουντουράκη και του Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νεκτάριου Κουμάκη.

«Το σύνολο των έργων είναι δωδεκάμισι εκατομμύρια και συνεχίζουμεΣυνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε όλο το σχεδιασμό που είχαμε κάνει για το θέμα των φυσικών καταστροφών»τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκηςυπογραμμίζοντας πως «διεκδικούμε πόρους από διάφορες πηγές χρηματοδότησηςόπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορούμε να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το νησί μας από τις φυσικές καταστροφέςΚαμιά περιοχή δεν πρέπει να πούμε ότι είναι θωρακισμένη αν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα και πρέπει όμως να προετοιμαζόμαστενα κάνουμε τους καθαρισμούς και των προτέρωνδιεκδικώντας από την κεντρική εξουσία να δίνει πόρουςνα μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για όλη την Κρήτη».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής αναφέρθηκε αναλυτικά στην προετοιμασία και τα στοιχεία των έργων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των συμβάσεων που υπογράφτηκαν φτάνει τα 12,6 εκ. ευρώ και αφορά στα παρακάτω έργα.

  • 1.    Σε εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων και αποκατάστασης εδαφικής αστάθειας οδικού δικτύου στην επαρχιακή οδό 27 Χανιά – Αλικιανός – Παλαιόχωρα και ειδικότερα στην περιοχή ΧλιαρόΛαγγός του δήμου ΠλατανιάΟ προϋπολογισμός του έργου είναι 2.510.500.
  • 2.    Στην αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατολισθήσεων στον επαρχιακό δρόμο Καλουδιανά – Τοπόλια – Χρυσοσκαλίτισα του δήμου Κισσάμου και τους συνδεόμενους δρόμουςΟ προϋπολογισμός του έργου είναι 1.000.000
  • 3.    Σε αναγκαίες επείγουσες επεμβάσεις για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και την αποκατάσταση εδαφικής αστάθειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Μεσαύλια του δήμου ΠλατανιάΟ προϋπολογισμός του έργου είναι 3.400.000
  • 4.    Στην αποκατάσταση ζημιών στο δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κισσάμου του δήμου ΚισσάμουΟ προϋπολογισμός του έργου είναι 2.907.200.
  • 5.    Στην αποκατάσταση ζημιών στο δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Μηθύμνης του δήμου ΚισσάμουΟ προϋπολογισμός του έργου είναι 2.818.247.97.

Τα τελευταία προαναφερόμενα δημοτικά έργα θα εκτελεστούν υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Π.ΕΧανίωνστα πλαίσια της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που υπογράφτηκε μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Κισάμου.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα