Παρών το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ σε σύσκεψη φορέων για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Τη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τη δημιουργία Task Force με σκοπό την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, στον απόηχο των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Νίκο Παπαγεωργίου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Θάνο Κόκκαλη.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαγεωργίου, αφού συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την πρωτοβουλία του -τονίζοντας ότι πρόκειται για τον μοναδικό πολιτικό φορέα που συγκάλεσε δημόσιο διάλογο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας- ανέφερε τα εξής: «Για εμάς το θέμα της ανασυγκρότησης είναι ένα μεγάλο σχέδιο το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει πολλά στοιχεία και όπως όλοι οι φορείς, έτσι και το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ εμείς μελετούμε τα δεδομένα».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος σημείωσε ότι οι αναφορές για την υλοποίηση έργων εκατομμυρίων ευρώ, είναι σε κάθε περίπτωση θετικές, ωστόσο προκαλούν προβληματισμό, καθώς ακούγονται ως ευχολόγια. Ο κ. Παπαγεωργίου, συνέχισε αναφέροντας ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα πρέπει να συμπεραληφθούν στον συνολικότερο σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα, κατέδειξε την ανάγκη αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας και εκπόνησης Σχεδίου Κινδύνων Λειψυδρίας – Ξηρασίας.

Επίσης, τόνισε την  ανάγκη ύπαρξης χρονοδιαγράμματος υλοποίησης -όπως και για το ΣΔΛΑΠ- και στο ζήτημα της εξασφάλισης των απαιτούμενων πόρων, καθώς και στην ιεράρχηση των έργων που θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Ανέδειξε επίσης το θέμα της χωροταξίας τόσο των οικισμών όσο και των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι για τους οικισμούς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία αναφορικά είτε με την μετακίνησή τους είτε με την αντιπλημμυρική τους θωράκιση. Ενώ αναφορικά με τις επιχειρήσεις σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η επιδότηση της μτεγκατάστασής τους σε ΒΙ.ΠΕ. και Βιομηχανικά Πάρκα.

Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι στην περίπτωση ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, είναι απαραίτητο να υπάρξει συντονισμός μεταξύ της κοινής αγροτικής πολιτικής και της διαχείρισης των υδάτων.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα