Π.Ε. Ρεθύμνης: Διαγωνισμός για έργα αποκατάστασης στο Μετόχι του Αγίου Αντωνίου στον Δήμο Αμαρίου

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την εκτέλεση της σύμβασης του έργου με τίτλο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ» Υποέργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΝΙ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ»

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην αποκατάσταση του ηγουμενείου στη νότια πλευρά του συγκροτήματος του  Μετοχίου Αγ. Αντωνίου στο Βένι της Ι.Μ. Αρκαδίου και είναι συνολικής έκτασης 75 τ.μ. περίπου.  Το κτίριο παρουσιάζει φθορές λόγω της μακροχρόνιας εγκατάλειψης και χρήζει άμεσης επέμβασης ώστε να αποσοβηθεί η πλήρη κατάρρευσή του, να καταστεί λειτουργικό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες διαβίωσης ενός μοναχού, χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή του υφιστάμενου κτιρίου.

Πρόκειται για ισόγειο κτίριο, λιθόκτιστο με δύριχτη στέγη από κεραμίδια γαλλικού τύπου, ορθογωνικής κάτοψης 5,00Χ14,80μ. με τη μεγάλη του πλευρά να έχει τη διεύθυνση Βορρά -Νότο. Βρίσκεται σε αρκετά κεκλιμένο έδαφος 25 μοίρες από την οριζόντιο και κατηφορικό προς ανατολικά, με αποτέλεσμα από τη δυτική πλευρά να είναι η οροφή του κτιρίου ένα μέτρο περίπου πάνω από το έδαφος, ενώ στα ανατολικά ο τοίχος του να έχει ύψος έως και πέντε μέτρα. Πρόσβαση στο εσωτερικό επιτυγχάνεται από δύο εισόδους, η κυρία είσοδος στην βόρεια πλευρά από την κεντρική αυλή του Μετοχίου και μία βοηθητική στη νότια πλευρά του κτιρίου που οδηγεί στον εξωτερικό περιβάλλον χώρο. Το κτίριο αποτελείται από δύο δωμάτια το βόρειο 7,20Χ3,95μ. και το νότιο 6,25Χ3,95 μ. τα οποία έχουν στην ανατολική τους πλευρά από ένα παράθυρο το καθένα.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα