Π.Ε. Ηρακλείου: Μελέτη νέου οδικού έργου αξίας 3,28 εκατ. ευρώ

Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης για την υλοποίηση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου στην ενδοχώρα που αφορά την «Ολοκλήρωση μελετών δρόμου κόμβος Απομαρμά- Καμάρες όρια Π.Ε. Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 3,28 εκ. περίπου ευρώ, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι Δήμαρχοι Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης, Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Αντιδήμαρχος Γόρτυνας Στέλιος Σηφάκης, ο εκπρόσωπος των μελετητών Κώστας Γρίσπος και η διευθύντρια συγκοινωνιακών έργων Π.Ε. Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη.

Η μελέτη έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Αντικείμενο της μελέτης είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του δρόμου «Απομαρμά – Καμάρες – Όρια Π.Ε. Ηρακλείου», του κλάδου σύνδεσης με Γέργερη και του κλάδου σύνδεσης με Νίβρυτο. Η υφιστάμενη Επαρχιακή «Αγία Βαρβάρα – Πανασός – Γέργερη – Άνω Ζαρός – Βορίζια – Καμάρες – Λοχριά» εμφανίζει σε αρκετές θέσεις δυσμενή γεωμετρικά χαρακτηριστικά, περιορισμένη ορατότητα, χαμηλή λειτουργική ταχύτητα και μειωμένη οδική ασφάλεια. Κύριος σκοπός της μελέτης είναι η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης και κυρίως της ασφάλειας των οδικών τμημάτων και των κόμβων στις θέσεις σύνδεσης με το Επαρχιακό Δίκτυο. Επίσης η μελέτη θα προβλέπει και την κατασκευή της παράκαμψης Ζαρού.

Το έργο απαρτίζεται από τα εξής επιμέρους οδικά τμήματα:

  • Κύρια οδός (19,6 χλμ. περίπου): Έχει αφετηρία τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στο βόρειο άκρο του Ανισόπεδου Κόμβου του Απομαρμά επί της νέας οδού Ηράκλειο – Μοίρες και πέρας το όριο της Π.Ε. Ηρακλείου, επί της Πρωτεύουσας Επαρχιακής Οδού «Αγία Βαρβάρα – Πανασός – Γέργερη – Άνω Ζαρός – Βορίζια – Καμάρες – Λοχριά». Διέρχεται πλησίον των οικισμών Απομαρμά, Ζαρός, Βορίζια και Καμάρες.
  • Κλάδος σύνδεσης με Γέργερη (4,5 χλμ. περίπου): Αποτελεί τη σύνδεση της κύριας οδού με τον οικισμό της Γέργερης και του Πανασού. Έχει αφετηρία τον τετρασκελή ισόπεδο κόμβο ΙΚ2 (περί την Χ.Θ. 0+500 της κύριας οδού) και πέρας το Ανατολικό όριο του οικισμού της Γέργερης.
  • Κλάδος σύνδεσης με Νίβρυτο (2,1 χλμ. περίπου): Αποτελεί τη σύνδεση της κύριας οδού με τον οικισμό της Νιβρύτου. Έχει αφετηρία τον τρισκελή ισόπεδο κόμβο ΙΚ (περί την Χ.Θ. 2+520 της κύριας οδού) και πέρας το Δυτικό όριο του οικισμού της Νιβρύτου.

Οι κατηγορίες των μελετών που θα εκπονηθούν είναι: Μελέτες Συγκοινωνιακών Έργων, Στατικές Μελέτες, Μελέτες Τοπογραφίας, Μελέτες Υδραυλικών Έργων Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες, Περιβαλλοντικές, Γεωτεχνικές Μελέτες και Έρευνες, Γεωλογικές Μελέτες, Φυτοτεχνικές Μελέτες και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης και ΣΑΥ-ΦΑΥ.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα