ΟΣΕΤΕΕ: Κατάθεση προτάσεων για την Αλλαγή Ενιαίου Κώδικα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Η ΟΣΕΤΕΕ με τη δουλειά που πραγματοποιεί στα θέματα ΥΑΕ αποτελεί σημαντικό παράγοντα με εθνική και διεθνή αναγνώριση στην ανάδειξη, ανάλυση, καταγραφή και αντιμετώπιση των σχετικών θεμάτων. Η διαρκής επιστημονική έρευνα για την καταγραφή των εργατικών δυστυχημάτων και οι προτάσεις της ΟΣΕΤΕΕ, αποτελούν την πλέον αξιόπιστη βάση στο δημόσιο και πολιτικό διάλογο.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Β. Σπανάκης έχει εξαγγείλει τον εκσυγχρονισμό και την επικαιροποίηση  του Ενιαίου Κώδικα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ). «Εκτιμούμε ότι μία τέτοια διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί σε ένα περιβάλλον ουσιαστικού διαλόγου και να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι και όχι συντομότερα.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία εξαντλούμε τα περιθώρια που μας δίνονται στον κοινωνικό διάλογο για τη βελτίωση των νομοθετικών ζητημάτων στην ΥΑΕ, με ισχυρό ρόλο και πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η εφαρμογή όλων αυτών στην πράξη σε ένα δυστοπικό περιβάλλον εργασιακού δικαίου παραμένει μία πολύ προβληματική κατάσταση. Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεργασία με την νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ.

Καλούμε τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, τα πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους, να μας στείλουν τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους για τον νέο ΕΚΥΑΕ. Έως την αποστολή του σχεδίου από το Υπουργείο,  θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση τον υφιστάμενο κώδικα ο οποίος και επισυνάπτεταΙ.

Αναμένουμε τον πρώτο κύκλο προτάσεών σας έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο info@osetee.gr» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα