Οριστικοποίηση της χάραξης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη με στελέχη της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Έδρας)

Οριστικοποίηση της χάραξης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη με στελέχη της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Έδρας).

Σε ενέργειες επίλυσης εκκρεμοτήτων που χρόνιζαν, αναφορικά με την εξέλιξη της οριστικοποίησης της χάραξης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά από τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη με στελέχη της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (Έδρας), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Έπειτα από διαρκείς προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι υποχρεώσεις της Δ.Ε.Η Α.Ε. για αποκατάσταση των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου, της Π.Ε.Ο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας και της διευθέτησης της κοίτης του Εορδαίου ποταμού (Σουλού), μπαίνουν πλέον σε τροχιά υλοποίησης.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε συνεργασία με την Π.Δ.Μ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της, για την οριστικοποίηση της χάραξης και την εκπόνηση μελέτης για την Π.Ε.Ο., ενώ προχωράει και η μεταξύ τους συνεργασία σχετικά με τη διευθέτηση της κοίτης του Σουλού.

Αναφορικά με την αποκατάσταση των σιδηροδρομικών υποδομών, ζήτημα το οποίο διαχωρίστηκε από τα παραπάνω, η Δ.Ε.Η. Α.Ε., βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Ε.. Την πορεία της εξέλιξης της συνεργασίας των δυο εταιρειών, παρακολουθεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης προσωπικά.

Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων, η οριστικοποίηση και η μελετητική ωρίμανση της παλαιάς χάραξης της Π.Ε.Ο, η οποία αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή.

Αναφορικά με τα απαιτούμενα έργα και τις όποιες επεμβάσεις βελτίωσης και εκσυγχρονισμού τμημάτων αλλά και του συνόλου της Π.Ε.Ο, η Δ.Τ.Ε. (Έδρας) εντός των προσεχών ημερών θα υποβάλει εγγράφως στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. τις προτάσεις της.

Η επιχείρηση αξιοποιώντας τις προτάσεις αυτές θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών τους στο πλαίσιο  της καλής συνεργασίας τους.

Κοινή επιδίωξη, η επιτάχυνση των διαδικασιών θέτοντας ως στόχο την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών ενεργειών μέχρι το τέλος Μαρτίου για την έναρξη εκπόνησης των σχετικών μελετών.

Όπως τόνισε τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η πλευρά της Δ.Ε.Η Α.Ε., η Π.Ε.Ο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας θα πρέπει να  αναβαθμιστεί σε κύριο οδικό δίκτυο, λαμβανομένων υπόψη της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής των εδαφικών σχεδίων και των Ειδικών Πολεοδομικών που θα εκπονηθούν.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα