Ολοκληρώνονται οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Στον Βέργα ποταμό βρέθηκε τη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, καθώς αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, η οποία δοκιμάστηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα.

Ο κ. Γιαννόπουλος και ο προϊστάμενος του Τμ. Δομών & Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας Φώτης Χριστοδουλόπουλος – ο οποίος έχει και την επίβλεψη του έργου – πραγματοποίησαν αυτοψία σε όλα τα σημεία των παρεμβάσεων, που έγιναν κατά μήκος του ποταμού, και οι οποίες, όπως σημείωσε ο κ. αντιπεριφερειάρχης «…ολοκληρώνονται έγκαιρα και εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, προκειμένου να θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την περιοχή και να προστατευτούν οικισμοί, υποδομές αλλά και οι καλλιέργειες που αναπτύσσονται παρόχθια του ποταμού».

Οι εργασίες, πραγματοποιήθηκαν από την Γέφυρα Βάρδας – Π.Μανωλάδας και κατάντι του ποταμού μέχρι το Κοτύχι, σε μήκος 6,3 χιλιόμετρα περίπου. Αφορούσαν καθαρισμούς, απομάκρυνση φερτών υλικών και ήπιες διευθετήσεις προκειμένου να  αποκατασταθεί η παροχετευτική ικανότητα του ποταμού και η διόδευση των υδάτων προς την θάλασσα, καθώς ο Βέργας είναι αποδέκτης παραπόταμων και άλλων δευτερευόντων υδατορεμάτων της περιοχής. Υπολείπονται μικρές ακόμα παρεμβάσεις για τη «σφράγιση» των κατεστραμμένων αναχωμάτων του ποταμού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών. Επιπλέον, στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού και παρεμβάσεις θωράκισης, και ανάντι.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης σε ποταμούς και υδατορέματα και σε άλλες περιοχές της Ηλείας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας, με βάση την αναγκαιότητα και επικινδυνότητα κάθε περιοχής.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα