Ολική ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

«Πράσινο φως» δόθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή για την ένταξη στον κατάλογο των έργων ΣΔΙΤ της ολικής ανακαίνισης της παλαιάς Φοιτητικής Εστίας της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου (ΦΕΖ), προϋπολογισμού 40.000.000. Την αίτηση είχε υποβάλει το ΕΜΠ στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ.

Μετά την έγκριση ΣΔΙΤ ακολουθεί η διαδικασία επιλογής των συμβούλων (χρηματοοικονομικός, νομικός, τεχνικός), οι οποίοι θα δρομολογήσουν μαζί με το ΕΜΠ τη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής και ανάδειξης του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) που θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, ανακαίνιση και συντήρηση της Φοιτητικής Εστίας της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου για εικοσιοκτώ (28) έτη.

Η κατασκευαστική περίοδος αναμένεται να διαρκέσει δύο (2) έτη. Έτσι, ένα εμβληματικό έργο για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Αθήνας αναμένεται να αλλάξει ριζικά τη σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα της Φοιτητικής Εστίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή «Η ολοκλήρωση της ανακαίνισης απαντά στις ανάγκες των δικαιούχων σίτισης, στέγασης και φιλοξενίας για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που συνάδουν με την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών διαβίωσης. Η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση του έργου συμβάλλει στην επιτάχυνση της υλοποίησής του».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα