ΟΑΣΠ: Παράταση προθεσμίας απογραφής κτιρίων για προσεισμικό έλεγχο

Παρατείνεται έως τις 6 Φεβρουαρίου 2024 η ημερομηνία καταχώρησης στοιχείων στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ» του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) των κτιρίων, στα οποία στεγάζονται φορείς και εν γένει κρίσιμες λειτουργίες του ιδιωτικού τομέα.

Η διενέργεια του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου χρηματοδοτείται από ενταγμένο πρόγραμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Στο πρόγραμμα έχουν οριστεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και δίνεται προτεραιότητα ελέγχου σε δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος και δημόσιες επιτελικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από σεισμό.

Επίσης να σημειωθεί ότι από την ημερομηνία έναρξης της διενέργειας του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου από διπλωματούχους μηχανικούς – μέλη του ΤΕΕ, οι φορείς δεν θα μπορούν να αποστέλλουν για βαθμονόμηση στον ΟΑΣΠ, δελτία Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Επισημαίνεται επίσης ότι ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος θα διενεργείται μόνο στα κτίρια που έχουν καταχωρηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα ««ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ».

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα