Ο Ανδρέας ΣτοϊμενίδηςΠρόεδρος της Ομάδας Εργασίας “VisionZero” στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στην ΓΣΕΕ, Ανδρέας Στοϊμενίδης, συνεχίζει την σταθερή παρουσία του στα συνδικαλιστικά ζητήματα και έχει καθιερωθεί ως πρόσωπο αναφοράς για τους εργαζόμενους πανελλαδικά και ως ειδικός στα ζητήματα ΥΑΕ σε εθνικό και  ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόσφατα μάλιστα, εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας VisionZero. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προωθεί κατά προτεραιότητα την προσέγγιση «Όραμα Μηδέν» για την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Για τον σκοπό αυτό σύστησε την ειδική τριμερή Ομάδα Εργασίας (“VisionZero”WorkingParty) με αντικείμενο την συγκρότηση ενός πλαισίου πολιτικών  και ανάπτυξης στοχευμένων δράσεων και εργαλείων ενημέρωσης για αύξηση της ευαισθητοποίησης στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Οι συνάδελφοι του Ανδρέα Στοϊμενίδη, από τα Συνδικάτα, τους Εργοδοτικούς Φορείς και τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, του ανέθεσαν ομόφωνα τον εξαιρετικά τιμητικό ρόλο του Προέδρου της Ομάδας αυτής, ένδειξη της αναγνώρισης και της εμπιστοσύνης που του τρέφουν. Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας ΥΑΕ της ΓΣΕΕ, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της ΟΕ και τόνισε την πεποίθηση όλων να γίνουν αποφασιστικά βήματα στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην Ευρώπη εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα συμπαρασύρουμε και την πατρίδα μας η οποία βρίσκεται πολύ πίσω στην προστασία των συνθηκών εργασίας. Να σημειώσουμε ότι η θέση είναι άμισθη.

Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης είναι Διδάκτωρ Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προστασία Περιβάλλοντος- Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της Συνομοσπονδίας, Εθνικός Αντιπρόσωπος στα θέματα ΥΑΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Πολιτικά έχει δραστηριοποιηθεί σε επίπεδο Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και Κεντρικής Επιτροπής στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα