Νίκος Ταχιάος: Εθνική προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα

Τα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν εθνική προτεραιότητα τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, μιλώντας την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στην εκπομπή «Τριτολογίες» της ΕΡΤ3 και στη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα.

Ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε αρχικά στην κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για τη στήριξη των πληγέντων στη Θεσσαλία και εξήρε την προσφορά των εθελοντών, που έσπευσαν να συνδράμουν στις προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων πολιτών.

«Μέγιστο χρέος της Πολιτείας», συμπλήρωσε, «είναι τώρα να καλύψει άμεσα τις ανάγκες που προκύπτουν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σφοδρής κακοκαιρίας».

Ο κ. Ταχιάος επισήμανε ότι μετά τον «Ιανό» έγιναν αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιήθηκαν έργα ανασυγκρότησης των υποδομών.

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι «η κακοκαιρία “Daniel” ήταν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας εκτιμάται ότι έπεσαν πάνω από 3,5 δισ. τόνοι νερού μέσα σε λίγες μέρες.  Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότερες υποδομές άντεξαν σε αυτό το εξαιρετικά σπάνια φυσικό φαινόμενο».

Όπως υπογράμμισε ο Υφυπουργός Υποδομών, «τα αντιπλημμυρικά έργα έρχονται στο προσκήνιο και πλέον αποτελούν εθνική προτεραιότητα».

Τέλος, ο κ. Ταχιάος δήλωσε ότι «σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου», ενώ αναφερόμενος στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης είπε, ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται και πάλι κανονικά, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που να εμπνέουν ανησυχία».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα