Νέο έργο οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τεμπών

Ξεκινούν το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο των Τεμπών, μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, της σύμβασης κατασκευής του έργου «αποκατάσταση ζημιών και φθορών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Δήμου Τεμπών», προυπολογισμού 478.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημειώνει: Τα δημόσια έργα είναι μία συνεχής μάχη δυσκολιών. Εμείς με προγραμματισμό, σχέδιο και τεχνογνωσία, εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες και παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, υλοποιούμε και δρομολογούμε έργα που είναι για όλους, με όλους. Το επόμενο διάστημα εξελίσσονται, ολοκληρώνονται και δημοπρατούνται (καθώς υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση) σημαντικά αναπτυξιακά έργα, προγράμματα και δράσεις. Ο προγραμματισμός συνεχίζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα».

Σημειώνεται πως οι ζημιές προέκυψαν από τη θεομηνία της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2022 στις Δημοτικές Ενότητες Αμπελακίων, Γόννων, Μακρυχωρίου, Νέσσωνος και Κάτω Ολύμπου και οι εργασίες θα εκτελεστούν σύμφωνα με την καταγραφή των φθορών σε τμήματα των παρακάτω επαρχιακών οδών που περιλαμβάνονται στην απόφαση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Κατάστασης Πολιτικής Προστασίας τμημάτων του Δήμου Τεμπών: Επαρχιακή Οδός Λάρισα – Συκούριο – Ευαγγελισμός μέσω Ελάτειας, Λάρισα – Ανατολή – Ελευθέριο μέσω Σπηλιάς, Σ.Σ. Πυργετού – Κρανιά Ολύμπου – Ραψάνη, Σ.Σ. Πυργετού – Ραψάνη, Λάρισα – Καλλιπεύκη προς Λεπτοκαρυά μέσω Αμπελώνα, Ροδιάς και Περιφέρειας Καρυάς, Γόννοι – Τέμπη – Αμπελάκια.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν, χωρίς κατ’ ανάγκη να περιορίζονται σ’ αυτές, είναι οι ακόλουθες: Γενικές εκσκαφές, διάνοιξη τάφρων, άρση καταπτώσεων. Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, απομάκρυνση φερτών που εμποδίζουν την απορροή. Καθορισμός ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς. Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα – λιθορριπή σε θέσεις καθιζήσεων, διάστρωση επιχωμάτων σε συμβαλόμενες αγροτικές – δημοτικές οδούς. Καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών, ενίσχυση και επισκευή φρεατίων και τεχνικών εισόδου και εξόδου. Κατασκευή σωληνωτών διαφόρων διατομών εγκάρσια και κατά μήκος της οδού για την παροχέτευση ομβρίων και την αποκατάσταση παρόδιων προσβάσεων. Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ραμπών πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες, ιρλανδικών διαβάσεων. Εξυγίανση – αποκατάσταση οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης με κατασκευή και ενίσχυση – συμπλήρωση υφιστάμενης οδοστρωσίας. Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται έντονες ρηγματώσεις – καθιζήσεις. Εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης – συμπλήρωσης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης καθώς και στηθαίων ασφαλείας με βάση τα χαρακτηριστικά των οδών.

Τέλος, οποιαδήποτε εργασία που περιλαμβάνεται στη μελέτη και δεν αναφέρεται στην παρούσα, καθώς και όποια άλλη ήθελε προκύψει κατά την διάρκεια των εργασιών και δεν περιλαμβάνεται στην μελέτη, όμως απαραίτητη για την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία του συγκεκριμένου έργου και την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων, θα εκτελείται μετά από συνεννόηση και εντολή της υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα