Νέο έργο οδικής ασφάλειας στη Κέρκυρα

Την ένταξη του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΩΝΗ-ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ» στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2021-2027 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας της οδού από την διασταύρωση Βρυώνη μέχρι τα Μωραΐτικα Κέρκυρας με συντήρηση του οδοστρώματος που είναι ιδιαίτερα καταπονημένο, με επισκευή των τεχνικών έργων και της σήμανσης και ασφάλισης της οδού. Οι βελτιώσεις της οδού αφορούν σε μήκος 15 χλμ.

Συνοπτικά το έργο περιλαμβάνει: Χωματουργικές εργασίες (άρση καταπτώσεων, καθαρισμός τάφρων και οχετών απορροής ομβρίων), τεχνικά έργα (ανακατασκευή και συμπλήρωση κρασπέδων, επενδεδυμένων τάφρων, σωληνωτών οχετών, τοίχων αντιστήριξης) και ασφαλτοστρώσεις (ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις και στρώσεις κυκλοφορίας για βελτίωση βατότητας και διόρθωση επικλήσεων) και σήμανση – ασφάλιση.

Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της οδού θα δώσει λύση στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εν λόγω περιοχή. Παράλληλα, θα μειωθούν οι χρόνοι μετάβασης από και προς τις πύλες εισόδου του νησιού, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των μετακινήσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 4.234.400 €.

Δικαιούχος, κύριος και φορέας λειτουργίας και συντήρησής του είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα