Νέα έργα οδικής ασφάλειας στην Φωκίδα προϋπολογισμού 540.000 €

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης των ακόλουθων έργων στο «Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδική ασφάλεια»:

Διαγράμμιση στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας». Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανανέωση της υπάρχουσας διαγράμμισης επί του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου της Π.Ε. Φωκίδας. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 290.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Προμήθεια Ιστών και φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού Π.Ε. Φωκίδας». Προβλέπεται η προμήθεια Ιστών και Φωτιστικών Σωμάτων τεχνολογίας LED με φωτοβολταϊκό αυτόνομο σύστημα για τις ανάγκες οδοφωτισμού της Π.Ε. Φωκίδας τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 250.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Μετά την υπογραφή των αποφάσεων ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις 540.000 ευρώ, από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, για παρεμβάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της Φωκίδας, που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια.

»Προβλέπονται συγκεκριμένα να γίνουν εργασίες για τη διαγράμμιση του οδικού δικτύου, όπως και για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τύπου “LED”, τα οποία θα προσδώσουν καλύτερες συνθήκες οδοφωτισμού. Παράλληλα, θα εκμηδενίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αφού θα λειτουργούν με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα