Νέα έργα εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων στην Ήπειρο

Μια νέα σειρά πολύ σημαντικών έργων για τους αγρότες της Ηπείρου, που είχαν μελετηθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, εντάχθηκαν με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020». Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ξεπερνά τα 14, 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα αυτά έρχονται να προστεθούν στα άλλα οκτώ που είχαν ενταχθεί με προγενέστερη απόφαση, τον περασμένο Φεβρουάριο

«Με τη  σημερινή απόφαση για ένταξη των νέων έργων, γίνεται πράξη μια από τις βασικές δεσμεύσεις της περιφερειακής Αρχής για εκσυγχρονισμό και βελτίωση των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση νερού, που θα αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι το βάρος τώρα θα στραφεί στην ταχεία προώθηση των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων, ώστε να μην υπάρξει καμία απώλεια χρόνου.

Τα νέα έργα που εντάχθηκαν σήμερα στο ΠΑΑ είναι τα εξής:

  • Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ- Κερασώνα – Παναγιά, με προϋπολογισμό 1.846.824 ευρώ.
  • Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ-  Μπόιδα – Μαυρή , με προϋπολογισμό 2.150.000 ευρώ.
  • Έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης με προϋπολογισμό 1.625,000 ευρώ.
  • Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ Λάμαρης , με προϋπολογισμό  1.911.516 ευρώ.
  • Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ-   Αχέροντα , με προϋπολογισμό  1.562.600 ευρώ.
  • Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ-   Ζώνης Αράχθου , με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
  • Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Αρδευτικού Δικτύου Περάνθης- Λουτροτόπου, με προϋπολογισμό  2.198.000,01  ευρώ.
  • Έργα εξοικονόμησης νερού Γραμμενίτσας- Βλαχέρνας, με προϋπολογισμό 1.090.000 ευρώ.

Επίσης εντάχθηκαν στο ίδιο πρόγραμμα και άλλα τρία έργα, τα οποία υποβλήθηκαν μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου και αφορούν την Άρτα. Πρόκειται για τα έργα σχεδιασμού και αναβάθμισης των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου (με προϋπολογισμό 2.199.899,69 ευρώ), ΤΟΕΒ Λούρου (με προϋπολογισμό 2.199.564,33) και Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου (με προϋπολογισμό 834.535,47 ευρώ).

Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται και η ένταξη δύο έργων που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους Πάργας   (έργα βελτίωσης των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Αχέροντα με προϋπολογισμό 2.138.800 ευρώ), Κεντρικών Τζουμέρκων (Βελτίωση υποδομών εγγείων βελτιώσεων του Δήμου με προϋπολογισμό 147.000 ευρώ).

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα