Νέα έργα αγροτικής οδοποιίας αξίας 1.436.660 € στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

Το αναπτυξιακό μωσαϊκό έργων πνοής στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, συνεχίζεται με την έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή έργου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραπάνω από 23 χιλιόμετρα νέας αγροτικής οδοποιίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», Άξονας Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Υπουργείου Εσωτερικών και η υλοποίηση του αποτελεί μία επιβράβευση των προσπαθειών του Δημάρχου κ. Αρμοδίου Δρίκου και της Δημοτικής Αρχής.

Ο στόχος επανένταξης του έργου επετεύχθη έπειτα από σωστό σχεδιασμό του Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμοδίου Δρίκου και την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ενημερώσει με έγγραφο ότι όσα έργα εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έως τις 30/6/2022 και δεν έχουν δημοπρατηθεί θα πρέπει άμεσα να δημοπρατηθούν το αργότερο έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024 σε διαφορετική περίπτωση απεντάσσονται.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο με την ολοκλήρωση του οποίου θα βελτιωθούν, υφιστάμενες Περιφερειακές, Δημοτικές και αγροτικές οδοί του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, οι οποίες λόγω της θεομηνίας – πλημμύρας της 15-11-2017 είχαν καταστραφεί, χωρίς να επισκευαστούν και οι άμεσες παρεμβάσεις θα συμβάλλουν στην βελτίωση της βατότητας αυτών προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση των οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων εντός των ορίων του οδικού δικτύου του Δήμου.

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο στις Δημοτικές Ενότητες Οινόης, Βιλίων και Ερυθρών όπου λόγω της ελλιπούς συντήρησης τους δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν επαρκώς τους παραθεριστικούς οικισμούς και τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, εγκυμονώντας ταυτόχρονα κινδύνους ατυχημάτων.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος μετά την επιτυχία συμβασιοποίησης του έργου τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που με αυτό το έργο θα μπορέσουμε να προσφέρουμε ασφάλεια και γρήγορη πρόσβαση στους αγρότες μας, από και προς τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ένα χρόνιο αίτημά τους, ικανοποιείται. Αναβαθμίζουμε το αγροτικό οδικό δίκτυο. Αλλάζουμε την καθημερινότητα στις τοπικές μας κοινότητες.

Παρέχουμε στους ανθρώπους του Δήμου μας που εργάζονται και επιχειρούν στον πρωτογενή τομέα, αυτά που τους αξίζουν. Στην ολιγωρία προηγούμενων διοικήσεων, εμείς απαντάμε με έργα που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα