Νέα επιστολή προς το ΥΠΕΝ για παράταση της έναρξης του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τους περιορισμούς μετακινήσεων – εργασιών μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 και το γενικό απαγορευτικό που ισχύει στη χώρα, ο ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός απέστειλε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, που κοινοποιείται και στην αρμόδια Γενική Γραμματέα, ζητώντας εκ νέου την αναβολή έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Η επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020, όπως έχει ανακοινωθεί, ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ».

Δεδομένων των δυσκολιών, τις οποίες σας εκθέσαμε στο υπ’ αριθ. 26462/12.11.2020 έγγραφό μας και οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται, σε κάποιες μάλιστα περιοχές της Χώρας ίσως έχουν ενταθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπισή της, οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους, προκειμένου να διενεργήσουν τις επιθεωρήσεις στις κατοικίες ή για τη συλλογή των διάφορων δικαιολογητικών που θα αναλάβουν για λογαριασμό των δικαιούχων και αδυνατούν να ολοκληρώσουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υπαγωγή ιδιοκτησιών στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ».

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε για εύλογη παράταση της ημερομηνίας έναρξης  υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα