Μόνο μια προσφορά από τη ΓΕΚ Τέρνα για το ακίνητο του ΤΕΕ στο Μαρούσι

Μία προσφορά, από την Τέρνα (του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα) κατατέθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση, μέσω αντιπαροχής, του ακινήτου με εμβαδόν 9.066 τ.μ. του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) στο Μαρούσι, με την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου να αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλων, μετά και την παράταση που είχε δοθεί.

Το οικόπεδο βρίσκεται επί των οδών Λεωφόρου Κηφισίας (άνοδος) Διστόμου, Αλαμάνας και Αττικής Οδού, («δαχτυλίδι») στην ευρύτερη περιοχή του Σωρού. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης (χωρίς ΦΠΑ) ανέρχεται σε 20,293 εκατ. ευρώ και αφορά στο εκτιμώμενο κατασκευαστικό κόστος και το κόστος μελετών του κτηρίου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αξιοποίηση μέσω αντιπαροχής του εν λόγω ακινήτου, ώστε να κατασκευαστεί νεόδμητο κτήριο ή κτήρια, με αποκλειστική χρηματοδότηση του αναδόχου και ως αντάλλαγμα να προσφερθεί από τον ανάδοχο στο ΤΕΕ αντιπαροχή επ’ αυτού, κατ’ εφαρμογή των όρων της διακήρυξης και με βάση τους κείμενους κανόνες της πολεοδομικής και εν γένει σχετικής νομοθεσίας.

Το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό προσφερόμενης αντιπαροχής στο ΤΕΕ, βάσει της διακήρυξης, ανέρχεται σε 35,45% επί του Εμβαδού Αναφοράς (10.130 τ.μ. δόμησης). Συνεπώς, τα ελάχιστα τετραγωνικά αντιπαροχής (ΕΤΑ) ανέρχονται σε 3.591 τ.μ. και αντιστοιχούν σε χώρους κύριας χρήσης (ανοδομή) που προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης. Εκτιμάται ότι εκτός της ανοδομής θα υπάρχει και η δυνατότητα υπόγειων χώρων (κυρίως πάρκινγκ) επιφάνειας περίπου 10 χιλ. τ.μ.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής έχει οριστεί σε 24 μήνες, ενώ η αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας πρέπει να γίνει εντός 3 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Επιχειρηματικές ειδήσεις μ΄ένα κλικ στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα