Μεταφύτευση ελαιόδεντρων από την ΕΡΓΟΣΕ στο ΟΑΚΑ ενόψει του Super Final World League Γυναικών

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2021 – Συνεχίζοντας το καινοτόμο περιβαλλοντικό της πρόγραμμα για τη διάσωση ελαιόδεντρων από τις εκτάσεις όπου υλοποιεί έργα,  η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. διενήργησε χθες μεταφύτευση ελιών στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, τα ελαιόδεντρα που προέρχονται από σιδηροδρομικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην Πελοπόννησο, μεταφέρθηκαν και μεταφυτεύτηκαν στο ΟΑΚΑ, σε μια συμβολική κίνηση ενόψει του Super Final World League Γυναικών που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του σταδίου από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου.

Η μεταφύτευση των εντυπωσιακών δέντρων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστου Βίνη, της εκπροσώπου του Πράσινου Ταμείου, κας Βιδάλη, καθώς και του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΚΑ, κ. Κωνσταντίνου Χαλιορή, αποτελεί συνέχεια της περιβαλλοντικής δράσης που έχει αναπτύξει η Εταιρία για την προστασία και ανάδειξη του πολύτιμου αυτού φυτικού κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα, με αντικείμενο τη διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή έργων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, η οποία έχει στόχο τη διαχείριση των ελαιόδεντρων και τη διάσωσή τους μέσω της μεταφοράς και μεταφύτευσής τους, σε συνεργασία με φορείς του Δημοσίου και ιδιώτες. Το κόστος του περιβαλλοντικού προγράμματος χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο ενώ, για τις τρεις φάσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ξεπέρασε τις 150.000 €, και διασώθηκαν ήδη 216 ελαιόδεντρα, πολλά εκ των οποίων υπεραιωνόβια.

Αναφερόμενος στην περιβαλλοντική δράση της ΕΡΓΟΣΕ, ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Χρήστος Βίνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι « Το ελαιόδεντρο θα συμβολίζει πάντα την ευημερία και την ελπίδα και θα αποτελεί μέρος της ελληνικής παράδοσης, την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε, ιδιαίτερα εν μέσω της παρούσας συγκυρίας που η κοινωνία και η οικονομία της χώρας βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης. Είναι σημαντικό να βάλουμε στην εξίσωση το περιβάλλον, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στην ΕΡΓΟΣΕ δεσμευόμαστε για συνεχή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους συμπολίτες μας».

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και οπτικό υλικό για τις περιβαλλοντικές δράσεις της ΕΡΓΟΣΕ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ergose.gr/drastiriotites/ergose-koinoniko-ergo/perivallon/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 210 5283 110 Email: info@ergose.gr

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ΕΡΓΟΣΕ

Διαχρονικά, η ΕΡΓΟΣΕ μεριμνά για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που έχει στο φυσικό περιβάλλον η κατασκευή των σιδηροδρομικών έργων. Αυτό το πετυχαίνουμε με τον κατάλληλο προγραμματισμό ενεργειών που ξεκινούν από το στάδιο της μελέτης και φυσικά, κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός έργου. Έτσι, επιτυγχάνεται ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης των περιοχών που εξυπηρετούνται από τα νέα σιδηροδρομικά έργα.

  • Για όλα τα έργα εκπονούνται Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και εξασφαλίζονται οι αντίστοιχες αδειοδοτήσεις, όπως άλλωστε απαιτείται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  • Με βάση τις μελέτες, φροντίζουμε για την επιλογή ευνοϊκών λύσεων με γνώμονα τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για το περιβάλλον και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα.
  • Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα σιδηροδρομικά τμήματα που διέρχονται από προστατευόμενες περιοχές που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura2000.
  • Το επιπλέον κόστος των έργων αυτών εξασφαλίζεται από τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών έργων και συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό προϋπολογισμό τους.
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα