Μελέτη για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Την μελέτη για ένα σημαντικό έργο που αφορά την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή.

Η μελέτη αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε τμήματα των επαρχιακών οδών και συγκεκριμένα στο επαρχιακό δίκτυο από «Ρέθυμνο – Ρουσοσπίτι» στο οδικό δίκτυο «Ρέθυμνο – Αρκάδι» καθώς και στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου «Γαράζο – Ανώγεια». 

Στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθούν

  • τοπογραφική,
  • γεωλογική,
  • γεωτεχνική,
  • συγκοινωνιακή,
  • στατική,μελέτες. Η μελέτη θα υποδείξει τα κατάλληλα έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και των πτώσεων βράχων που σημειώθηκαν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή από το 2019. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό τμημάτων ώστε να αποφευχθούν οι επικίνδυνες περιοχές. Ο Προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου. 

Στην υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης παραβρέθηκαν η γενική διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη, η διευθύντρια Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνου Ελένη Ραμουτσάκη και το στέλεχος της Π.Ε. Ρεθύμνου Νίκος Βότσογλου. 

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα