Μελέτη για την αναβάθμιση πλατειών σε Μούρεσι και Κισσό

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης που οδηγεί σε έργο αναβάθμισης των πλατειών σε Μούρεσι και Κισσό υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δημάρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης. Πρόκειται για μελέτη προϋπολογισμού 250.000 ευρώ,  με αντικείμενο  την  σταθεροποίηση και αποκατάσταση των κατολισθητικών φαινομένων στις δυο ιστορικές πλατείες.

«Μούρεσι και Κισσός αποκτούν σύντομα αναβαθμισμένες πλατείες. Υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση που οδηγεί στη δημοπράτηση της μελέτης. Με σεβασμό στο περιβάλλον και τον παραδοσιακό χαρακτήρα των πλατειών,  αναβαθμίζουμε αισθητικά και σε επίπεδο ασφάλειας δύο  ανοιχτούς δημόσιους χώρους με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και φυσική ομορφιά δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Ο δήμαρχος Πατής Κουτσάφτης ανέφερε: «Υπογράψαμε με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό την προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση  μελέτης με στόχο  τη διάσωση των ιστορικών πλατειών Μουρεσίου και Κισσού, που έχουν υποστεί ζημιές από πλημμύρες. Στον Κισσό βρίσκεται παράλληλα σε εξέλιξη έργο της  Περιφέρειας  Θεσσαλίας για τη διάσωση του ιστορικού ναού της Αγίας Μαρίνας. Έτσι, προς το τέλους του χρόνου θα έχουμε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική παρέμβαση στο κέντρο του Κισσού».

Οι μελέτες

Εκπονούνται:

-Μελέτες τοπογραφικών εργασιών (τριγωνισμός, ίδρυση πολυγωνομετρικού δικτύου, αποτύπωση ζώνης νέου έργου)

-Γεωτεχνική και στατική μελέτη για την έρευνα και τη διαστασιολόγηση των μέτρων σταθεροποίησης και αποκατάστασης των κατολισθητικών φαινομένων.

-Υδραυλική μελέτη για τη διευθέτηση των επιφανειακών υδάτων.

-Αρχιτεκτονική μελέτη για την εναρμόνιση των έργων με το φυσικό περιβάλλον και με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των παραδοσιακών οικισμών του Μουρεσίου και του Κισσού.

-Περιβαλλοντική μελέτη για την εκτίμηση των επιπτώσεων από την κατασκευή των νέων έργων.

-Έγκριση της μελέτης από τους σχετιζόμενους φορείς περί αρχαιολογικών μνημείων/τόπων και

-Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης των έργων αποκατάστασης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα