Μελέτη Διαχείρισης Ομβρίων Προφήτη Ηλία Δήμου Καρπενησίου

Εγκρίθηκε νέα χρηματοδότηση για την Μελέτη Διαχείρισης Ομβρίων Περιοχής Προφήτη Ηλία Δήμου Καρπενησίου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020 προυπολογισμού 242.162,12€

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση και τη δημοπράτηση έργων διαχείρισης ομβρίων και αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής Προφήτης Ηλίας του Δήμου Καρπενησίου. Πιο συγκεκριμένα η μελέτη θα περιλαμβάνει τα έργα διαχείρισης ομβρίων σε περιοχή συνολικής έκτασης περίπου 730 στρ.

Αναλυτικότερα, τα υπό μελέτη έργα αφορούν τα ακόλουθα τμήματα της περιοχής:

  • • Δυτικό Τμήμα Ξηριά: Η διευθέτηση των ομβρίων θα γίνεται μέσω κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού που θα διατρέχει τις οδούς  Μελίνας Μερκούρη και Πάρου. Τα όμβρια θα οδηγούνται στον κεντρικό αγωγό Φ1000 συνολικού μηκους περίπου 1.125 μ., ο οποίος ξεκινά από το Κολυμβητήριο και καταλήγει , στους βόρειους πρόποδες του λόφου στο ρέμα του Αγίου Δημητρίου, το οποίο αποτελεί και τον φυσικό αποδέκτη ομβρίων.
  • • Ανατολικό τμήμα Ξηρια: Τα όμβρια του Ανατολικού τμήματος του οικισμού μέσω του κύριου συλλεκτηρίου αγωγού στην οδό Κρήτης, συνολικού μήκους περίπου 805 μ., θα οδηγούνται προς υφιστάμενο τεχνικό έργο ομβρίων στην Εθνική οδό Καρπενησίου Λαμίας, όπου διοχετεύονται και τα όμβρια της εκτός σχεδίου περιοχής, για απαγωγή τους προς τα κατάντη, μέχρι την κοίτη του Καρπενησιώτη, στην περιοχή Μεσοχώρας.
  • • Κέντρο οικισμού: Προβλέπεται η συλλογή των ομβρίων στον υφιστάμενο κύριο συλλεκτήριο αγωγό ομβρίων ο οποίος θα οδηγεί τα όμβρια δια μέσου της υπόγειας διάβασης της Εθνικής οδού, στον κάτω Ξηριά, έξω από τα όρια του οικισμού.
  • • Τέλος οι περιοχές Εργατικών κατοικιών ΟΕΚ ΙΙ και ΟΕΚ ΙΙΙ, οι οποίες διαθέτουν δίκτυο ομβρίων, θα πρέπει να ενταχτούν στηνολοκληρωμένη διαχείριση των ομβρίων της περιοχής.Συνεχίζουμε να διεκδικούμε κάθε δυνατή χρηματοδότηση για έργα τα οποία λύνουν σημαντικά προβλήματα της πόλης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα