Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Αρχαγγέλαου Ρόδου – Υπογραφή σύμβασης

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα νησιά ευθύνης της, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «A.D.T. Ωμέγα Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΤΕ  και ΕΜΒΕΛΕΙΑ με δ.τ. ΕΜΒΕΛΕΙΑ Α.Ε.», Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος, υπέγραψαν στις 28/09 την σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης «Αντιπλημμυρική Προστασία Αρχαγγέλου Ρόδου», συνολικού ύψους 627.832,08 ευρώ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση των παρακάτω μελετών:

  1. Σύνταξη υδρολογικής μελέτης για όλη την λεκάνη απορροής και για όλα τα ρέματα, των οποίων η απορροή καταλήγει στην γέφυρα Μάκρωνα, προκειμένου να εκτιμηθεί η παροχή αιχμής της πλημμύρας της 50ετίας στις κρίσιμες θέσεις ελέγχου.
  2. Σύνταξη γεωλογικής μελέτης, η οποία απαιτείται στα πλαίσια της υδρολογικής μελέτης.
  3. Σύνταξη τοπογραφικής αποτυπώσεως στις θέσεις των προτεινομένων νέων έργων. Θα συνταχθεί επίσης αποτύπωση όλου του μήκους της κοίτης του ρέματος Λειβάδια από την Εθνική οδό, έως και τουλάχιστον 50 μέτρα κατάντη της γέφυρας Μάκρωνα στον δρόμο προς την παραλία Στεγνών. Η μελέτη θα περιλαμβάνει και την κτηματογράφηση στις θέσεις των έργων, σε όποιες θέσεις δεν υπάρχει.
  4. Σύνταξη προμελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Αρχαγγέλου με τουλάχιστον δύο εναλλακτικές λύσεις εκτός από την μηδενική.
  5. Σύνταξη γεωτεχνικής έρευνας και μελέτης στις θέσεις εκτελέσεως των έργων.
  6. Σύνταξη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των προτεινομένων έργων.
  7. Σύνταξη της οριστικής μελέτης των προτεινομένων έργων. Θα προβλέπεται η κατασκευή των έργων σε φάσεις με ιεράρχηση της σειράς κατασκευής των.
  8. Σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης.
  9. Σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ.

Η σύμβαση συνολικού ύψους 627.832,08 ευρώ (με ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του αντικειμένου της σύμβασης ανέρχεται σε 10 μήνες από την υπογραφή της.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Μια – μια κλείνουμε τις πληγές αυτού του τόπου, με προτεραιότητα στα ξεχασμένα. Αυτή η Περιφερειακή Αρχή, στην πιο δύσκολη περίοδο της χώρας και του τόπου, δείχνει την αξία της δουλειάς με σχέδιο, αγάπη, ενδιαφέρον και αφοσίωση, ενάντια στις λογικές της μιζέριας. Εργαζόμαστε σκληρά, κάνουμε πράξη όσα δεν έγιναν στις “καλές εποχές” και συνεχίζουμε».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα