Μελέτες για νέα οδικά έργα στη Βοιωτία

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οριστική παραλαβή του συνόλου των μελετών, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης βελτίωσης της Ε.Ο. Θήβας – Λιβαδειάς, από το πέρας της Παράκαμψης Αλιάρτου έως την διασταύρωση προς Άγιο Γεώργιο, με παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες: Οδοποιίας και Κόμβων,  Υδραυλικής, Γεωλογικής, Περιβαλλοντικής, Τοπογραφική (και των τευχών ΣΑΥ-ΦΑΥ), με τις οποίες:

  1. Βελτιώνονται τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού.
  2. Επιτυγχάνεται η αύξηση της οδικής ασφάλειας τόσο για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και των γύρω οικισμών, όσο για τους χρήστες της υπερτοπικής κυκλοφορίας.
  3. Μειώνονται οι χρόνοι των υπερτοπικών μετακινήσεων.
  4. Περιορίζονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις (θόρυβος, ρύπανση κλπ).
  5. Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα, από το πέρας της παράκαμψης Αλιάρτου, έως την διασταύρωση προς Άγιο Γεώργιο -με παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής- αποτελεί τμήμα της Ε.Ο. «Ελευσίνα- Θήβα – Λιβαδειά» που ανήκει στο δευτερεύον οδικό δίκτυο. Έχει μήκος 8,1 χλμ. περίπου και κατά μήκος της προβλέπεται η ανάπτυξη τεσσάρων κόμβων.

    «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 550.000 ευρώ και κάναμε ένα καθοριστικό βήμα για να ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα βελτίωσης του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά και συγκεκριμένα του οδικού τμήματος από την παράκαμψη Αλιάρτου, έως τον Άγ. Γεώργιο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Οι χρονοβόρες μελετητικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και προβλέπουν βελτίωση του οδικού τμήματος με διαπλατύνσεις και κυρίως με παράκαμψη του οικισμού της Αγ. Παρασκευής. Για να γίνει πιο άνετη και ασφαλής η διαδρομή προβλέπονται δύο ισόπεδοι κόμβοι (Υψηλάντη και Αλαλκομενών) και δύο ανισόπεδοι κόμβοι (Αγ. Γεωργίου και Αγ. Παρασκευής).

    »Πανέτοιμοι πλέον σε μελετητικό επίπεδο, είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου, μαζί με Βουλευτές, Δημάρχους και φορείς του τόπου. Στην Στερεά Ελλάδα έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να δουλεύουμε συνεργατικά, να διεκδικούμε ομόθυμα και να φέρνουμε αποτελέσματα. Το ίδιο θα συμβεί ξανά για να φέρουμε εις πέρας και να παραδώσουμε στους πολίτες ένα τόσο σημαντικό έργο».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα