Με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η Αύξηση προϋπολογισμού για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ της Ρόδου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου,  αυξάνεται ο αρχικός προϋπολογισμός της Πράξης  “Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Ατόμων με Αναπηρία στη Ρόδο”,  προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των δομών , με την κάλυψη όλων των απαιτούμενων θέσεων προσωπικού.

Ειδικότερα,  η επιλέξιμη και συνολική δημόσια δαπάνη, η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, αυξάνεται από  1.393.776,34 € σε 1.629.401,63 €.

Η Πράξη αφορά στη χρηματοδότηση της λειτουργίας τριών (3) Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Ρόδο, για την υποστήριξη της αυτόνομης διαμονής συνολικά δεκατεσσάρων (14) ατόμων με νοητική υστέρηση, άνω των δεκαοκτώ (18) ετών και την παραμονή υπηρεσιών προς αυτούς, μακράς διαμονής, χωρίς διακοπή, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, 24 ώρες το 24ωρο, εντός κτιριακού συγκροτήματος που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ρόδου – Καλλιθέας (5ο χλμ), το οποίο διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, που πληρούν τις προδιαγραφές και εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα των ατόμων με νοητική υστέρηση.

Η χρηματοδότηση που προβλέπεται στην παρούσα απόφαση, καλύπτει τη λειτουργία των τριών ΣΥΔ έως και τις 31/12/2023.

Με τη λειτουργία των παραπάνω δομών επιτυγχάνεται

  • η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών,
  • η μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα σε φροντίδα σε επίπεδο τοπικής κοινότητας,
  • η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού και
  • η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Οι σχεδιαζόμενες παρεχόμενες υπηρεσίες, αφορούν στη διαμονή και διατροφή, σε υπηρεσίες υγιεινής και πρόσβαση σε ιατρική – νοσηλευτική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή, σε δράσεις ανάπτυξης της αυτοεξυπηρέτησης, οικογενειακή θαλπωρή, προστασία από κακοποίηση και αμέλεια, σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, καθώς και σε δράσεις κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων, προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ενοίκων.

Δικαιούχος της Πράξης είναι ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ, ο οποίος λειτουργεί τις δομές με ίδια μέσα.

Η Πράξη είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα