MARE WEST: Το στολίδι της Κορίνθου

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_115 της ΠΕΣΕΔΕ

Το ιστορικό του έργου

Σε γήπεδο ιδιοκτησίας της πρώην εταιρείας ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. και νυν NOVALA.E, που βρίσκεται στο 5ο χλμ. Π.Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών, στη θέση Πουρνέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχαίας Κορίνθου, στο Δήμο Κορινθίων, πραγματοποιήθηκε το 2013 αλλαγή χρήσης της υφιστάμενης βιομηχανικής εγκατάστασης σε Εμπορικό Κέντρο-υπεραγορά με νέες διαρρυθμίσεις.

Τα κτίρια της βιομηχανικής εγκατάστασης, είχαν χρήση παραγωγής, αποθήκευσης ή άλλης βοηθητικής χρήσης της βιομηχανίας. Μετά την προβλεπόμενη κατεδάφιση και τη νέα διαρρύθμιση, διαμορφώθηκαν  δύο κτιριακά συγκροτήματα με υπαίθριους χώρους πώλησης και διατήρησης της οπτικής σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Η απομείωση του ύψους των κτιρίων και η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε με σκοπό: α) την μεγάλη μείωση του όγκου του κτιριακού συνόλου και την διάνοιξη της οπτικής επικοινωνίας από την Π.Ε.Ο. προς την θάλασσα, β) την αισθητική αναβάθμιση κτιρίων και τοπίου, γ) την μεγιστοποίηση χώρων πρασίνου, δ) την αναβάθμιση του θαλάσσιου μετώπου, ε) την εγκατάσταση πολύ ηπιότερων χρήσεων.

Η ταυτότητα έργου

Το MARE WEST είναι το πρώτο εμπορικό πάρκο στην περιοχή της Κορίνθου, σε απόσταση πέντε λεπτών από το κέντρο της πόλης της Κορίνθου. Με μοντέρνο σχεδιασμό, κομβική θέση και εύκολη πρόσβαση, το Εμπορικό Πάρκο MARE WEST, καλύπτει την αγορά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, συμπληρώνοντας την εμπορική δραστηριότητα της περιοχής, με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος του εμπορικού πάρκου είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μόνιμων αλλά και εποχιακών κατοίκων της περιοχής, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές αγορές τους σε τοπικό επίπεδο με επιλεγμένα καταστήματα λιανικής σε έναν αναβαθμισμένο περιβάλλοντα χώρο. Οι χρήσεις συμπληρώνονται από τα καταστήματα εστίασης, παιδότοπο καθώς και την διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου.

Περιγραφή του έργου

Ένα εκ των δύο κτιριακών συγκροτημάτων, βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του γηπέδου και έχει άξονα κάθετο στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών. Σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα διαμορφώνονται μικρά ή μεγαλύτερα καταστήματα με ανεξάρτητες εισόδους.

Το δεύτερο κτιριακό συγκρότημα, αναπτύσσεται σε μορφή πολυκαταστήματος και αποτελείται από δύο όγκους. Στο χαμηλό τμήμα του, διαμορφώνονται μικρά καταστήματα με ανεξάρτητες εισόδους ή είσοδο από την εμπορική στοά, καθώς επίσης και μία υπεραγορά σε επικοινωνία με άλλα μικρά καταστήματα και ενιαία έξοδο.

Στα κτιριακά συγκροτήματα προβλέπεται αφ’ ενός η διαμόρφωση των αναγκαίων βοηθητικών χώρων, όπως γραφεία διοίκησης ή χώροι υγιεινής.

Στον περιβάλλοντα χώρο που προκύπτει μεταξύ των δύο κτιρίων όπως περιγράφονται ως άνω, προβλέπονται υπαίθρια καταστήματα, σε promenade με κατάλληλη πλακόστρωση. Περιμετρικά των κτιρίων διαμορφώνονται πεζοδρόμια και πλακοστρώσεις για την ευχερή κυκλοφορία των επισκεπτών.

Στον υπαίθριο χώρο μεταξύ των κτιρίων και της Π.Ε.Ο. προβλέπεται η διαμόρφωση των απαραίτητων θέσεων στάθμευσης πελατών με την κατάλληλη διάταξη των διαδρόμων κυκλοφορίας και των διαχωριστικών νησίδων για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας. Σε τμήμα των ως άνω θέσεων στάθμευσης έχει προβλεφθεί κατάλληλη σκίαση, θέσεις προσωρινής στάθμευσης και Α.Μ.Ε.Α με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή των πελατών του Εμπορικού Κέντρου.

Στις υπόλοιπες πλευρές των κτιριακών συγκροτημάτων προβλέπονται θέσεις στάθμευσης μεγάλων φορτηγών τροφοδοσίας, σε κατάλληλες ράμπες φορτοεκφόρτωσης. Στις υπόλοιπες επιφάνειες του ακαλύπτου, διαμορφώνονται περιοχές φύτευσης με σκοπό την μεγιστοποίηση των χώρων πρασίνου.

Προμηθευτές υλικών: ΣΙΔΕΝΟΡ, ELVAL COLOUR, ΕΤΕΜ, Ελληνικά Καλώδια, Knauf, Lennox, Grundfos, PHILIPS, TEMKA, DELPHIS GROUP κλπ.

Για τα καταστήματα που στεγάζονται στο Mare West, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα www.marewest.gr Επιπλέον στοιχεία για το εμπορικό πάρκο MARE WEST Διεύθυνση: 5οχλμ παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.

Ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων: τις καθημερινές από τις 09:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 20:00.Ωράριο λειτουργίας Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: τις καθημερινές από τις 08:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00. Τα καταστήματα Αλεξάνδρειο, Porto Antico, Mikel, ΟΠΑΠ, Volta Fun Town είναι ανοιχτά & τις Κυριακές από τις 10:00 π.μ.

Parking: 800 δωρεάν θέσεις Βρέφη: χώροι φροντίδας και εύκολη πρόσβαση σε καρότσια Παιδική χαρά: 2 στρέμματα με θέα στη θάλασσα Parking ποδηλάτων Εύκολη πρόσβαση σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείτε με: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑREWEST www.marewest.gr ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 27410 25374

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα