«Λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών» στον Βύρωνα

Ανοικτή Εκδήλωση με θέμα «Προτάσεις – Λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου re-MODULEES», διοργανώνει την Παρασκευή 18/11 (10πμ – 3μμ) το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με την υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πιλοτική περιοχή του Βύρωνα και συγκεκριμένα στο δημοτικό περίπτερο που βρίσκεται επί της οδού Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από το Δημαρχείο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (EU Green Deal), στοχεύει στην μετατροπή της σε μια σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, με μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050 και με ενδιάμεσο σταθμό, την κατά 55% μείωση αυτών των εκπομπών έως το 2030. Οι στόχοι αυτοί «μεταφράζονται» μεταξύ άλλων και σε φιλόδοξους στόχους για εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση τεχνολογιών ΑΠΕ, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, μέσω της ενεργειακής αναβάθμισής τους. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά την πανδημία Covid 19 και με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας οι οποίες επιβαρύνουν δυσβάστακτα τους πολίτες, διευρύνοντας ολοένα και περισσότερο το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας, οι ρυθμοί ανακαίνισης κτιρίων επιβραδύνονται, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, παρότι η αγορά διαθέτει πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών, με καθορισμένα οικονομικά και ενεργειακά οφέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρωπαϊκό έργο re-MODULEES, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία, συγκεντρώνει όλη τη διαθέσιμη πληροφορία που έχει αναπτυχθεί από την υλοποίηση χρηματοδοτούμενων έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών λύσεων, καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων και χρηματοδοτικών προγραμμάτων για πρακτικές ανακαίνισης, με στόχο να αξιοποιηθούν τα σημαντικότερα εκμεταλλεύσιμα αποτελέσματα από τους ενδιαφερόμενους πολίτες, και να επιτευχθεί πραγματική απορρόφηση από την αγορά καινοτόμων και ευέλικτων πρακτικών ανακαίνισης.

Η Ανοικτή Εκδήλωση απευθύνεται σε πολίτες, ιδιοκτήτες ακινήτων, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικές λύσεις ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Βύρωνα, στελέχη του ΚΑΠΕ, θεσμικοί φορείς του κατασκευαστικού κλάδου (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης – ΠΑΣΥΔΙΠ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων – ΠΟΕΒΥ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου – ΠΟΒΑΣ, Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας – ΕΒΗΕ), εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών – ΠΣΥΠΕΝΕΠ, καθώς και οικονομικοί φορείς, οι οποίοι θα βρίσκονται στο χώρο του δημοτικού περιπτέρου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα