Κυβερνητικό Πάρκο ΠΥΡΚΑΛ: Έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου από το ΥΠΕΝ

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του κυβερνητικού πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ, στη Δάφνη. Συγκεκριμένα, παρόλο που υπήρχαν ενστάσεις από πολίτες, φορείς, Δήμους, εγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Η υλοποίηση του θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) ενώ το κόστος της κατασκευής του θα βαρύνει τον ιδιώτη και εκτιμάται σε 250 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια έκταση 154,8 στρεμμάτων, η οποία – όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση -όπου θα δημιουργηθεί ένα υπερτοπικό πάρκο κεντρικής διοίκησης – «Κυβερνητικό Πάρκο» – με εκτεταμένους χώρους πρασίνου και πολιτιστικές δραστηριότητες, με την ονομασία «Ανδρέας Λεντάκης».

Στόχος της κυβέρνησης η μεταστέγαση Υπουργείων και Υπηρεσιών του Ελληνικού δημόσιου τομέα, τα οποία σήμερα βρίσκονται διασκορπισμένα σε 127 συνολικά κτίρια εκ των οποίων τα 107 είναι μισθωμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και τα υπόλοιπα 20 κτίρια είναι ιδιόκτητα. Για τον σκοπό αυτό προτείνεται η δημιουργία ενός “Κυβερνητικού Πάρκου” για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών εννέα (9) Υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε ανακατασκευασμένα διατηρητέα κτίρια και σε νέα κτίρια. Στον ενιαίο χώρο του ακινήτου προβλέπεται επίσης η εξασφάλιση αδόμητου χώρου και η δημιουργία πάρκου πρασίνου και δικτύου κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, ώστε να πληρούνται κατά το δυνατό, οι προδιαγραφές μιας σύγχρονης αστικής ανάπλασης/ανάπτυξης, αλλά και ενός σύγχρονου εργασιακού χώρου, σχεδιασμένου με άξονα τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και τη μικρότερη δυνατή ανάγκη συντήρησης.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα