Κλείνει η γέφυρα του Μόρνου – Απαγορεύεται η διέλευση σε οχήματα και πεζούς

Κλειστή θα παραμείνει η Γέφυρα του Μόρνου για δύο μήνες τουλάχιστον για λόγους ασφάλειας, με ολική απαγόρευση σε κάθε όχημα και σε πεζούς με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ειδικότερα το Περιφερειακό Συμβούλιο στη πρόσφατη του συνεδρίαση αποφάσισε τα εξής :

Την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν την παλαιά γέφυρα του Μόρνου στα όρια των ΠΕ Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή την πλήρη προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε αυτήν οχημάτων μέχρι 30-06- 2023, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές δοκιμές, με στόχο την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών καθώς και οι πλέον απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας (άρση επικίνδυνων αποκολλημένων μικρών τμημάτων σκυροδέματος), με στόχο την οδική ασφάλεια των σε αυτή κινουμένων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το υπόψη διάστημα θα διεξάγεται εναλλακτικά διαμέσου του πρόσφατα κατασκευασθέντος ανισόπεδου κόμβου Μαλαμάτων στην Εθνική οδό Ιτέας Ναυπάκτου, με ελάχιστη επιπλέον περιπορεία. Η προτεινόμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα επισημανθεί πλήρως με την τοποθέτηση πινακίδων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε επίκαιρες θέσεις για την έγκαιρη προειδοποίηση και διευκόλυνση των διερχόμενων οδηγών.

Με την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, κ. Δελμούζος δήλωσε: «Από την μέρα που αναλάβαμε θέσαμε σε προτεραιότητα την ασφάλεια των μετακινήσεων των διερχόμενων οδηγών σε όλο το δίκτυο τηςν Περιφερειακής μας Ενότητας. Έτσι σήμερα προβήκαμε στην προσωρινή απαγόρευση της διέλευσης στην παλαιά γέφυρα του Μόρνου ώστε να εκτελέσουμε τις άμεσες επεμβάσεις αποκατάστασης, αλλά και να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργαστηριακές μετρήσεις που είναι απαραίτητες για την οριστικοποίηση της μελέτης με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι διερχόμενοι οδηγοί πλέον θα χρησιμοποιούν τον ανισόπεδο κόμβο Μαλαμάτων για την Εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα