Κατολίσθηση σε νέο δρόμο στην Ήπειρο

Κατολίσθηση σημειώθηκε την Τρίτη 19/12 στον νέο δρόμο «Τέροβο-Πηγάδια» που συνδέει την περιοχή των Τζουμέρκων και των Κατσανοχωρίων με την Ιόνια οδό. Να σημειώσουμε ότι ο νέος δρόμος μήκους 10 χιλιομέτρων ασφαλτοστρώθηκε και δόθηκε προς χρήση το περασμένο καλοκαίρι για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων έκανε την ακόλουθη ανάρτηση πριν δύο μέρες:  «Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στον δρόμο που συνδέει την περιοχή των Τζουμέρκων με την Ιόνια Οδό, με μεγάλο όγκο από πέτρες και χώμα να έχει καλύψει το οδόστρωμα και να είναι αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η αποκατάσταση είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί αρκετές μέρες, καθώς θα πρέπει να συνοδευτεί και από πρόσθετες εργασίες πέραν της άρσης της κατάπτωσης. Όσοι επιλέγουν τον συγκεκριμένο δρόμο για να κινηθούν, θα πρέπει να διέρχονται μέσα από το χωριό Πηγάδια, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική της 2ης επαρχιακής οδού.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων συνιστά στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα συναντούν».

Ενημέρωση Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε χθες τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για το γεωλογικό φαινόμενο που εξελίχθηκε στην περιοχή Πηγαδιών του  Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, σε σημείο κοντά στον τερματισμό  του νέου δρόμου που έχει κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ολίσθηση του εδάφους, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, έγινε σε  περιοχή που γειτνιάζει με  το τμήμα στο οποίο  είχε προκληθεί  κατολίσθηση προ ολίγων χρόνων (μετά από σεισμική δόνηση)  και η οποία είχε αποκατασταθεί κατά τη διάρκεια  κατασκευής του δρόμου Τέροβο- Πλατάνια. Η αποκοπή του εδάφους ξεκίνησε σε ύψος περίπου 300 μέτρων από το οδόστρωμα, χωρίς   ακόμη να μπορεί να γίνει ακριβής αξιολόγηση του φαινομένου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει να εργάζονται εντατικά μηχανήματα για την απομάκρυνση των υλικών που έχουν συσσωρευθεί επί του οδοστρώματος, το οποίο σύμφωνα με  την πρώτη εκτίμηση – και εκτός από ένα τμήμα βραχοπαγίδας- δεν έχει υποστεί ζημιές, Όσον αφορά  την απομάκρυνση  του υλικού της κατολίσθησης, αυτή γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα Α.Ε.Π.Ο.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα