Κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη στη Κρήτη

Μετά την ολοκλήρωση, το προηγούμενο διάστημα, των απαραίτητων μελετών και εγκρίσεων, καθώς και των διαγωνιστικών διαδικασιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Κερίτη, στην περιοχή του Αλικιανού.

Πραγματοποιούνται επίσης μια σειρά διερευνητικών γεωτρήσεων, για την οριστική μελέτη , ενώ ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες στην κοίτη του ποταμού για την κατασκευής της νέας γέφυρας.

Μπαίνει έτσι στην τελική ευθεία, ένα έργο πνοής για την ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά και του Νομού Χανίων γενικότερα, έπειτα από την απαίτηση του Δήμου Πλατανιά για κατασκευή της νέας γέφυρας και την ικανοποίηση του αιτήματός του. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, “..η κατασκευή της νέας γέφυρας γίνεται μετά από την υπογραφή τριμερούς προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος Πλατανιά, με συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και το γραφείο μελετών και την υποστήριξη του έργου των μελετητών, πέτυχε τη συντόμευση των απαραίτητων εγκρίσεων και μελετών, ενώ υπήρξε καθοριστική και η υποστήριξη του έργου από το αρμόδιο Υπουργείο και τη βουλευτή Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για την χρηματοδότηση της κατασκευής της..”.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα