Κατασκευή Πάρκου Μνήμης στην Τρίπολη

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, τη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με τον δήμαρχο της αρκαδικής πρωτεύουσας Κώστα Τζιούμη.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αγορά και αξιοποίηση έκτασης στην Τρίπολη, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στην οποία θα δημιουργηθεί το Πάρκο Εθνικής Μνήμης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας προβαίνουν στην αγορά έκτασης με την οποία ενιαιοποιείται χώρος συνολικού εμβαδού 9 στρεμμάτων, όπου και θα δημιουργηθεί το πάρκο.

«Είναι μια κοινή συμβολή της Περιφέρειας και του Δήμου ώστε ο χώρος αυτός, στην Τρίπολη, να αποτελέσει, αφ’ ενός σημείο αναφοράς σχετικά με την συμφιλίωση, την ομόνοια, την αλληλοκατανόηση, τον διάλογο – που όλα τους εξακολουθούν να αποτελούν ζητούμενα -, και αφ’ ετέρου έναν τόπο όπου θα τιμούνται όλοι αυτοί που έπεσαν μένοντας πιστοί στις ιδέες τους» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 122.500 ευρώ, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να εισφέρει 60.000 ευρώ (ποσοστό 49%) και ο Δήμος Τρίπολης 62.500 ευρώ (ποσοστό 51%), ενώ με βάση την εν λόγω σύμβαση η Περιφέρεια θα καλύψει τη δαπάνη για την μελέτη και την διαμόρφωση του χώρου.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα