Κατασκευή δημοτικού γηροκομείου στη Γλυφάδα

Ένα δημιούργημα άρτιας κατασκευής και υψηλών προδιαγραφών που απευθύνεται στην Τρίτη Ηλικία, προστίθεται στη σειρά των εμβληματικών έργων που αλλάζουν την Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα έργο, μια λειτουργική, φιλόξενη, υποδειγματική κατασκευή υψηλής αισθητικής αξίας, ένα επίτευγμα που κρύβει πίσω του πολλή δουλειά και τεράστια προσπάθεια.

«Στις φετινές δημοτικές εκλογές, δεν σχεδιάσαμε μόνο ένα προεκλογικό πρόγραμμα, σχεδιάσαμε το μέλλον της Γλυφάδας μας, για όλους – χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Το εμβληματικό έργο της δημιουργίας Δημοτικού Γηροκομείου στην πόλη μας – μια ακόμα καινούργια υποδομή που είναι στα σκαριά – είναι ένα έργο που εκφράζει τις αξίες μας, την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο. Εκφράζει την αλληλεγγύη μας στην πράξη, το πόσο αληθινά νοιαζόμαστε ειδικά για τους συμπολίτες μας που είναι σε προχωρημένη ηλικία.

Δείτε πως έγιναν όλα:

Διεκδικήσαμε εκτάσεις στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, ως ανταποδοτική παροχή. Κερδίσαμε συν τοις άλλοις ένα οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων. Θα μπορούσαμε να μπούμε στον πειρασμό να αξιοποιηθεί εμπορικά ή οικιστικά, αλλά για εμάς ο μοναδικός πειρασμός, η μοναδική πρόκληση είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής για όλους. Εκεί λοιπόν, σε αυτή την έκταση, θα φτιάξουμε το πρώτο Δημοτικό Γηροκομείο Γλυφάδας.

Οι μελέτες προχωράνε και ευχαριστούμε την εταιρεία Lamda Development για την υποστήριξη και την κάλυψη του μελετητικού κόστους. Ευχαριστούμε για τα αρχιτεκτονικά σχέδια και την συνολική προσέγγιση τον εξαιρετικό Κώστα Πουλόπουλο και την ομάδα του. Το κτίριο θα έχει εμβαδό περίπου 7.500 τ.μ. και θα διαθέτει τουλάχιστον 130 δωμάτια και πολλούς χώρους για δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες, χώρους δηλαδή που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη ζεστασιά και τη συντροφικότητα που τόσο έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας που θα κάνουν χρήση της δομής αυτής. Η φροντίδα των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με έμφαση στην ανάγκη για συντροφικότητα, στη δια βίου μάθηση και στην επαφή με τη φύση, γιατί οι άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν και πρέπει να είναι παραγωγικοί, δημιουργικοί, χαρούμενοι. Αυτή την αποστολή τη θεωρούμε ιερή και πολύ σύντομα θα τη φέρουμε εις πέρας. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα