Η Wilo επιτυγχάνει μηδενικές κλιματικές επιπτώσεις και λαμβάνει τις πιστοποιήσεις LEED Gold και DGNB Gold

Ορόσημα βιωσιμότητας στο νεόκτιστο αρχηγείο “Wilopark” στο Ντόρτμουντ

Ντόρτμουντ. Ο Όμιλος  Wilo  γιορτάζει τρία ορόσημα βιωσιμότητας αυτή την εβδομάδα: Την επιτυχή ολοκλήρωση της πιστοποίησης TüV ως “ουδέτερη από άποψη κλιματικών επιπτώσεων εταιρία στο Ντόρτμουντ”, την χρυσή πιστοποίηση Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) από το Αμερικάνικο Συμβούλιο – U.S. Green Building Council (USGBC) και την χρυσή πιστοποίηση German Sustainable Building Council (DGNB). Και οι δύο πιστοποιήσεις αφορούν το κεντρικό συγκρότημα γραφείων Διοίκησης το “Pioneer Cube”.

“Είμαστε ευτυχείς που λαμβάνουμε αυτές τις πιστοποιήσεις, καθώς για τον  Όμιλο Wilo, η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί απλά μέρος  του επιχειρηματικού μας μοντέλου αλλά αναπόσπαστο μέρος του DNA μας. Αισθανόμαστε έντονα ότι οι εταιρίες έχουν την υποχρέωση να αναλάβουν εταιρική πολιτική ευθύνη και να δεσμευτούν ενεργά για μεγαλύτερη βιωσιμότητα και προστασία του κλίματος,” δήλωσε ο κ. Oliver Hermes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wilo.

Με βάση το δικό της προφίλ και  το  πλάνο “Ambition 2025”, η Wilo ανέπτυξε μια ολιστική στρατηγική αειφορίας που λαμβάνει υπόψη όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και εφαρμόζεται  σε όλο τον Όμιλο Wilo παγκοσμίως.

“Έχουμε θέσει ως στόχο την παραγωγή με μηδενικές κλιματικές αλλαγές σε όλες τις βασικές παραγωγικές μονάδες μας μέχρι το 2025. Πόσο μεγάλη επιτυχία είναι, να έχει ήδη επιτευχθεί ο στόχος αυτός στο Ντόρτμουντ,” εξηγεί ο  κ.Georg Weber, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του Ομίλου Wilo.

Η πιστοποίηση TüV ως μια “ουδέτερη από κλιματικής άποψης εταιρία στην περιοχή του Ντόρτμουντ” για ολόκληρο το Wilopark.

Η πιστοποίηση TüV για την ουδετερότητα του κλίματος βασίζεται στην εξισορρόπηση των αποκαλούμενων εκπομπών 1 και 2.Μεταξύ άλλων, το πεδίο εφαρμογής 1 περιλαμβάνει άμεσες εκπομπές CO2  από την καύση ορυκτών καυσίμων, όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης. Το πεδίο εφαρμογής 2, με την σειρά του, περιλαμβάνει έμμεσες εκπομπές CO2, π.χ. από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Όμιλος Wilo χρησιμοποιεί ήδη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια εδώ και πολλά χρόνια. Επιπλέον, το φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή του νέο έξυπνου εργοστασίου συμβάλλει στην επέκταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι υπόλοιπες εκπομπές CO2 περίπου 2.900τ αντισταθμίζονται με τη χρηματοδότηση ενός χρυσού πιστοποιημένου έργου στο Μαλάουι.

Κατά την διάρκεια της απονομής πιστοποίησης LEED Gold, το Αμερικάνικο Συμβούλιο Οικολογικών Κτιρίων (U.S. Green Building Council) αξιολόγησε την ενεργειακή ιδέα  του Ομίλου Wilo, ως ιδιαίτερα θετική και τόνισε πως η ετήσια κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε επιτυχώς κατά 53 % πιο κάτω από την κατανάλωση των κτιρίων αναφοράς LEED. Επιπλέον, η χρήση οικολογικών υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και χαμηλών εκπομπών επαινέθηκε, γεγονός που διασφαλίζει την υγεία των ανθρώπων του κτιρίου μέσω της εγγυημένης ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Το Συμβούλιο DGNB υποστηρίζει επίσης την αποτελεσματική ενεργειακή ιδέα του κτιρίου γραφείων Διοίκησης Wilopark απονέμοντας σε αυτό την πιστοποίηση DGNB Gold. “Ήταν μια από τις σημαντικές ανησυχίες του Ομίλου Wilo  για την ανάπτυξη του Wilopark με έναν ιδιαίτερα βιώσιμο τρόπο. Τα υψηλά πρότυπα που θέτουμε για τα πολύ αποδοτικά συστήματα αντλιών μας έχουν επίσης καθοριστεί για τα κτίριά μας. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι απλά μια δήλωση καλής πρόθεσης αλλά θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην πράξη”, τονίζει ο κ.Georg Weber.

“Λαμβάνοντας την πιστοποίηση DGNB Gold, η Wilo δείχνει αποδεδειγμένα ότι η εταιρία πληροί τις υψηλές απαιτήσεις  για ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας στο νέο της κτίριο. Εξάλλου, το σύστημα DGNB θεωρείται το πιο προηγμένο και φιλόδοξο από τα διάφορα οικολογικά σήματα παγκοσμίως”, λέει ο κ. Johannes Kreißig, Διευθυντής του Εκτελεστικού Συμβουλίου του DGNB.

Πιστοποίηση LEED

Το Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) είναι ένα σύστημα αξιολόγησης οικολογικών κατασκευών που αναπτύχτηκε από το U.S. Green Building Council το 1998. Είναι ένα πιστοποιητικό αειφορίας που χρησιμοποιείται παγκοσμίως και καθορίζει μια σειρά προτύπων για φιλική προς το περιβάλλον, εξοικονόμηση πόρων και βιώσιμη κατασκευή.

Το εμπορικό σήμα πιστοποίησης LEED® ανήκει στο U.S. Green Building Council® και χρησιμοποιείται με άδεια.

Πιστοποίηση DGNB

Ιδρύθηκε το  2007, το DGNB είναι πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο της Ευρώπης για βιώσιμες κατασκευές με περίπου 1,300 οργανώσεις μέλη. Στόχος του Οργανισμού είναι η προώθηση της βιωσιμότητας στον τομέα των κατασκευών και των ακινήτων και η σταθεροποίησή της στη συνείδηση του ευρύτερου κοινού. Με το σύστημα πιστοποίησης DGNB, ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει αναπτύξει ένα εργαλείο σχεδιασμού και βελτιστοποίησης για την αξιολόγηση κτιρίων, εσωτερικών χώρων και περιβάλλοντα χώρου, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση της πραγματικής βιωσιμότητας των κατασκευαστικών έργων. Το σύστημα DGNB  βασίζεται σε μια ολιστική κατανόηση της βιωσιμότητας, η οποία περιλαμβάνει εξίσου το περιβάλλον, τους ανθρώπους και την οικονομική αποδοτικότητα.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα