Share

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Οδ. Παπαγιαννίδης, παρουσιάζει την πλούσια «ατζέντα» των υπό κατασκευή υποδομών, εστιάζοντας στο Περιβάλλον και σε Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

49.Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Θήρας – Νότιο Αιγαίο

Τρέχουσα Κατάσταση: Διαγωνιστική διαδικασία (Υποβολή Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος)                                                     

Αναθέτουσα Αρχή: Ειδικός Διαβαθμιδικός Φορέας Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου                                                             

Είδος Διαγωνιστικής Διαδικασίας: Ανταγωνιστικός διάλογος    Διάρκεια Σύμβασης: 27 έτη                                                      Προϋπολογισμός Ανάπτυξης Έργου: 26,5 εκ. €

Δημήτριος Οδ. Παπαγιαννίδης
Δημήτριος Οδ. Παπαγιαννίδης, Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, Υπ.Α.Τ.

Ζ. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- Νερό

  1. Φράγμα Χαβρία Χαλκιδικής

Κεντρική Μακεδονία / Περιβάλλον – Νερό

  1. Φράγμα Ενιπέα και δίκτυα διανομής νερού – Θεσσαλία / Περιβάλλον – Νερό

Το έργο αφορά στη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση λειτουργία και συντήρηση : ·

51α του Φράγματος στον ποταμό Ενιπέα σε θέση περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά της κοινότητας Σκοπιάς (θέση Παλιοδερλί). ·

51β των έργων προσαγωγής του νερού του ταμιευτήρα στη θέση Παλιοδερλί του ποταμού Ενιπέα για την άρδευση των πεδινών περιοχών οι οποίες ανήκουν στους ΤΟΕΒ Φαρσάλων Ν. Λάρισας και στους ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας και Τιτανίου του Ν. Καρδίτσας συνολικής έκτασης 107.500 στρ., καθαρής γεωργικής γης. ·

51γ  των έργων για την ύδρευση της πόλης των Φαρσάλων και τριάντα ενός (31) οικισμών της περιοχής Φαρσάλων (αρμοδιότητας της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης Φαρσάλων – ΔΕΥΑΦ), η οποία περιλαμβάνει τις δημοτικές ενότητες Φαρσάλων, Πολυδάμαντα, Ενιπέα και Ναρθακίου.    

  1. Αξιοποίηση υδατικού δυναμικού Ταυρωνίτη ποταμού Κρήτη / Περιβάλλον – Νερό

Το έργο αφορά στη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του έργου με τίτλο: «Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης» για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ετών.

Ενδεικτικά,  το Έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των εξής υποδομών:

  • του Φράγματος Ντεριανού (θέση Παπαδιανών) επί του παραπόταμου Ντεριανού του ποταμού Ταυρωνίτη και των συνοδών τεχνικών έργων,
  • του Φράγματος Σεμπρωνιώτη επί του ομώνυμου παραπόταμου του ποταμού Ταυρωνίτη και των συνοδών τεχνικών έργων,
  • της συνδετήριας σήραγγας των δύο δημιουργούμενων ταμιευτήρων για τη μεταφορά νερών από τον ταμιευτήρα του Φρ. Σεμπρωνιώτη προς τον ταμιευτήρα του Φρ. Ντεριανού,
  • των έργων μεταφοράς και διανομής του νερού των δημιουργούμενων ταμιευτήρων για την άρδευση καλλιεργούμενων περιοχών των Δήμων Πλατανιά και Κισσάμου της Π.Ε. Χανίων (εξωτερικά δίκτυα συνολικού μήκους 147 km, δεξαμενών, αντλιοστασίων και έργων διανομής για την ενίσχυση της άρδευσης συνολικής έκτασης  140.000 στρ.), ·των έργων Επεξεργασίας και Μεταφοράς Νερού του ταμιευτήρα του Φρ. Ντεριανού για την ενίσχυση της ύδρευσης των οικισμών των Δήμων Πλατανιά και Κισσάμου της Π.Ε. Χανίων.

Περιλαμβάνουν την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ) δυναμικότητας 23.000 m3/day και εξωτερικά υδραγωγεία συνολικού μήκους 63 km περίπου και τις απαραίτητες δεξαμενές και αντλιοστάσια.  

  1. Ύδρευση Νήσου ΚέρκυραςΙόνιοι Νήσοι

H σύμπραξη αφορά στην  κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του έργου με τίτλο: «Ύδρευσης Νήσου Κέρκυρας μέσω ΣΔΙΤ» για χρονικό διάστημα 30 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σύμπραξης, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (εφεξής ΙΦΣ) θα αναλάβει τα ακόλουθα με αντάλλαγμα πληρωμές διαθεσιμότητας:

α) την εκπόνηση μελετών που είναι απαραίτητες για την κατασκευή του έργου, με βάση τις διατιθέμενες από την αναθέτουσα αρχή μελέτες και τις προβλέψεις της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και τη μέριμνα για τη λήψη όλων των απαραίτητων αδειών για την κατασκευή και λειτουργία του έργου,

β) την κατασκευή του Έργου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τις απαιτήσεις της σύμβασης σύμπραξης, την τεχνική του προσφορά και τις μελέτες που θα εγκριθούν από την Αναθέτουσα Αρχή σύμφωνα με τις προβλέψεις της σύμβασης σύμπραξης, με στόχο την επίτευξη των προδιαγραφών διαθεσιμότητας της σύμβασης σύμπραξης,

γ) τη χρηματοδότηση του έργου (σε συνδυασμό με τυχόν χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου), όπως θα προκύψει βάσει οριστικού σχεδιασμού

δ) τη λειτουργία και συντήρηση του έργου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύμβασης σύμπραξης, τις προδιαγραφές απόδοσης και το εγκεκριμένο από την Αναθέτουσα Αρχή σχέδιο λειτουργίας και συντήρησης, το οποίο θα καταρτιστεί από τον ΙΦΣ,

ε) την επιστροφή το Έργου στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση σύμπραξης στο τέλος της συμβατικής περιόδου, με αντάλλαγμα την καταβολή αμοιβών διαθεσιμότητας κατά την περίοδο λειτουργίας του Έργου.

Η. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- Νερό – ΥΔΩΡ 2.0  – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΠΑΤ / ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

  1. Δίκτυο άρδευσης Ταυρωπού Θεσσαλία -ΥΔΩΡ 2.0

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των δικτύων άρδευσης περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με σκοπό τον εξορθολογισμό των συνθηκών άρδευσης στην περιοχή μέσω του εκσυγχρονισμού τόσο των μέσων (νέοι αγωγοί) όσο και των μεθόδων άρδευσης (αντικατάσταση της μεθόδου της επιφανειακής άρδευσης με τεχνητή βροχή και στάγδην άρδευση) και κατ’ επέκταση την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών.

Το έργο λαμβάνει χρηματοδότηση από το ΤΑΑ σε ποσοστό 30% στο κόστος κατασκευής.

  1. Φράγμα Μιναγιώτικο και αρδευτικό δίκτυοΠελοπόννησος / ΥΔΩΡ 2.0

Το έργο λαμβάνει χρηματοδότηση από το ΤΑΑ σε ποσοστό 30% στο κόστος κατασκευής.

Περιγραφή

Το έργο περιλαμβάνει το φράγμα Μιναγιώτικο και το αρδευτικό δικτύου που πρόκειται να αρδεύσουν έκταση 35,000 στρεμμάτων στο Δήμο Πύλου – Νέστορος του νομού Μεσσηνίας. Τα έργα χωροθετούνται στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το φράγμα Μιναγιώτικο είναι αξονοσυμμετρικό φράγμα από σκληρό επίχωμα και προτείνεται να κατασκευαστεί 2 χλμ. περίπου δυτικά του οικισμού Βλασαίικα και σε απόσταση 5.5 χλμ. από τις εκβολές τους, οι οποίες βρίσκονται 800 m δυτικά του οικισμού της Φοινικούντας.

Σημαντική δέσμη παρεμβάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορους τομείς στη χώρα, καθώς στόχος παραμένει η εκτέλεση μίας σειράς μεγάλων αλλά και μικρότερων σύγχρονων έργων, προκειμένου να βελτιωθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα των πολιτών.

Τεχνικά-κατασκευές-οικοδομή-έκθεση-προκατασκευές-σίδηρος-χάλυβας-μεταλλικά κτίρια-υποδομές-δομικά υλικά-αντιπλημμυρικά-δημόσια έργα-εργολήπτες-μηχανήματα έργων-ενέργεια-οδοποιϊα

Το αρδευτικό δίκτυο έκτασης 35,000 στρεμμάτων θα εξυπηρετεί τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις των πρώην Δημοτικών Διαμερισμάτων:

  • Ευαγγελισμού, Φοινικούντας, Λαχανάδας και Φοινίκης της πρώην Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης
  • Πηδάσου, Χωματάδας, Καλλιθέας και Αμπελακίων της πρώην Δημοτικής Ενότητας Πύλου
  • Μηλίτσης της πρώην Δημοτικής Ενότητας Αιπείας

Με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ΜΠΕ, τα βασικά μεγέθη και επιμέρους έργα, του φράγματος και του ταμιευτήρα είναι συνοπτικά τα ακόλουθα:

Λεκάνη απορροής

Εμβαδόν λεκάνης απορροής: 28,9km2

Ταμιευτήρας

Ωφέλιμο ύψος νερού: 29m

Συνολικός όγκος ταμιευτήρα: 10.959.000m3

Ωφέλιμος όγκος ταμιευτήρα: 10.490.105m3

Εμβαδόν ταμιευτήρα στη στάθμη στέψης υπερχειλιστή: 886.733m2

Φράγμα

Τύπος φράγματος: Φράγμα Βαρύτητας από Σκληρό Επίχωμα (Ισχνό RCC)

Συνολικός όγκος επιχώματος: 290.000 m3

Μέγιστο ύψος: 55,5m από τη θεμελίωση

Μήκος στέψης: 127,4m

Αρδευτικό Δίκτυο

Η συνολικά καθαρή αρδευόμενη έκταση ανέρχεται σε 35,000 στρ., ενώ υπάρχουν επίσης τα έργα προσαγωγής, οι απαιτούμενες δεξαμενές αναρρύθμισης (συνολικά τέσσερις, μια στην κεφαλή κάθε ζώνης) και τα αντλιοστάσια. Η διαστασιολόγηση του αγωγού μεταφοράς αρδευτικού νερού (DIN 350 έως 800), στις περιοχές κατανάλωσης αντιστοιχεί, σύμφωνα με την Υδρολογική Μελέτη, σε ετήσια απόληψη νερού από τον ταμιευτήρα ίση με 8.633.220 m3. Επίσης,

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (SOCIAL CATEGORIES)

Ο Ιδιωτικός Φορέας με βάση τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές που θα συμφωνήσει με τον Δημόσιο Φορέα (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΥΠΑΑΤ), θα σχεδιάσει, κατασκευάσει, χρηματοδοτήσει, λειτουργήσει και μεταβιβάσει το έργο για μία ορισμένη χρονική περίοδο (design, built, finance, operate, transfer– DBFOT).

Η προτεινόμενη δομή ΣΔΙΤ επιτρέπει τον σχεδιασμό ενός έργου με τρόπο που να μπορεί να διατηρήσει την αξία του έως το τέλος της σύμβασης ΣΔΙΤ, επιτρέποντας επίσης τη δυνατότητα συνέχισης της χρήσης της υποδομής από το κράτος κατά τη λήξη της σύμβασης (η ιδιοκτησία της υποδομής / περιουσιακού στοιχείου είναι ανά πάσα στιγμή του Ελληνικού κράτους).

Το προτεινόμενο έργο (που θα υλοποιηθεί με τη μορφή ΣΔΙΤ Σχεδιασμός-Κατασκευή-Χρηματοδότηση-Λειτουργία-Συντήρηση) συνδυάζει πολλές συνέργειες ενσωματώνοντας το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου σε ένα ενιαίο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο.

Εξαιτίας της μακροχρόνιας συμμετοχής του στο έργο, ο ιδιωτικός φορέας έχει κίνητρο να εξετάσει συνολικά τον κύκλο ζωής του περιουσιακού στοιχείου (σχεδιασμός, κατασκευή, συντήρηση, μακροπρόθεσμη λειτουργία, επιστροφή χρημάτων).

 ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ

Από το σύνολο των εγγειοβελτιωτικών έργων που θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα ωφεληθεί πολλαπλάσια η Ελληνική κοινωνία και οικονομία. Επιλύεται το πρόβλημα έλλειψης υδάτινων πόρων και υφαλμύρωσης, υπάρχει ανασχεδιασμός του πρωτογενούς τομέα και πολλαπλασιασμός του αγροτικού, περιφερειακού και εθνικού εισοδήματος. Υπάρχει διάχυση της ανάπτυξης ισόρροπα σε όλες τις αγροτικές περιφέρειες της χώρας.

Παρατηρήσεις:

  • Εκδόθηκε ΑΕΠΟ το 2019
  • Εκπονήθηκε οριστική μελέτη φράγματος και οριστική μελέτη δικτύου

Είδος Διαγωνιστικής Διαδικασίας: Ανταγωνιστικός διάλογος

Διάρκεια Σύμβασης: 25 έ./y.

Διάρκεια Κατασκευής: 3 έ./y.

Διάρκεια Λειτουργίας: 21 έ./y.

Προϋπολογισμός Ανάπτυξης Έργου: 141,8 εκ./mn. €

  1. Μεταφορά και διανομή νερού από το Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούςΑνατολική Μακεδονία και Θράκη / ΥΔΩΡ 2.0

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία έργων απόληψης νερού από τον ποταμό Νέστο (φράγμα Τοξοτών) και τη διάθεση του στην πεδιάδα της Ξάνθης, με στόχο της κάλυψη των αναγκών άρδευσης της περιοχής και την ελαχιστοποίηση απόληψης υπόγειου νερού.

Το έργο λαμβάνει χρηματοδότηση από το ΤΑΑ σε ποσοστό 30% στο κόστος κατασκευής.

Το έργο αφενός αφορά στην κατασκευή των κύριων έργων για τη μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης με σκοπό την άρδευση. Αυτό αποσκοπεί στην αγροτική ανάπτυξη των περιοχών αυτών με τη χρήση επιφανειακών υδάτων, ώστε να διευκολυνθεί η αποκατάσταση των υπόγειων υδροφορέων. Το μέρος αυτό του έργου αποτελεί τον κορμό του δικτύου μεταφοράς νερού που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών της περιοχής περίπου 56 χιλ. στρέμματα.

Αφετέρου, το έργο αφορά στην κατασκευή των έργων μεταφοράς και διανομής της περιοχής Α2 (όπως απεικονίζονται στο χάρτη παρακάτω), η οποία είναι μια εκ των πέντε περιοχών στις οποίες έχει διαχωριστεί η πεδιάδα της Ξάνθης και περιλαμβάνει αρδευόμενες εκτάσεις περίπου 56 χιλ. στρεμμάτων (που αποτελούν το ~22% της συνολικής έκτασης) και παρουσιάζει τα σοβαρότερα προβλήματα υφαλμύρωσης.

  1. Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων Νομού Λασιθίου και Συνοδά Έργα – Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας Νομού Λασιθίου και Βασικά Έργα Αξιοποίησης Αρδευτικού ΝερούΚρήτη / ΥΔΩΡ 2.0

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή,  λειτουργία και τεχνική διαχείριση/συντήρηση αρδευτικών υποδομών στο νομό Λασιθίου της Κρήτης.

Το έργο λαμβάνει χρηματοδότηση από το ΤΑΑ σε ποσοστό 30% στο κόστος κατασκευής.

Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης θα είναι 25 έτη. Ειδικότερα, η προτεινόμενη Σύμπραξη περιλαμβάνει την υλοποίηση αρδευτικών υποδομών στον Ν. Λασιθίου και συνίστανται:

(α) Στην κατασκευή και λειτουργία χωμάτινης Λιμνοδεξαμενής στα Χοχλάκια του νομού Λασιθίου, με τα συνοδά της έργα (έργα προσαγωγής νερού και μεταφοράς στις αρδευόμενες εκτάσεις, οδοποιία κλπ.)

Σκοπός την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των υφιστάμενων δικτύων του Παλαικάστρου και της Λαγκάδας της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου του Δήμου Σητείας και

(β) Στην κατασκευή και λειτουργία του φράγματος Αγ. Ιωάννη – Ιεράπετρας Νομού Λασιθίου και των βασικών έργων αξιοποίησης αρδευτικού νερού (έργα προσαγωγής, έργα διανομής και έργα των δικτύων άρδευσης).

Αυτό το τμήμα του έργου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προτεινόμενων έργων της μελέτης μικρών ταμιευτήρων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου για την αντιμετώπιση του προβληματικού υδρολογικού ισοζυγίου και της έλλειψης επαρκών ποσοτήτων νερού που απαιτούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη της γεωργίας και του τουρισμού.

  1. Δίκτυο Άρδευσης ΑλμωπαίουΚεντρική Μακεδονία / ΥΔΩΡ 2.0

Το αντικείμενο της σύμπραξης αποτελείται από τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση του αρδευτικού δικτύου Αλμωπαίου μέσω ΣΔΙΤ. Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης θα είναι έως 25 έτη.

Το έργο δεν θα λάβει χρηματοδότηση από το ΤΑΑ.

 Πιο αναλυτικά, το Έργο περιλαμβάνει:

  • Την εκπόνηση των μελετών εφαρμογής – κατασκευαστικών μελετών του Έργου.- Την κατασκευή αρδευτικού δικτύου και αναχωμάτων προστασίας.
  • Τη συντήρηση και τη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου. Το αρδευτικό δίκτυο Αλμωπαίου προβλέπεται να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και πιο συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα της δυτικής πεδιάδας Θεσσαλονίκης/ Γιαννιτσών.
  1. Αρδευτικό Δίκτυο Υπέρειας και λοιπών πεδινών εκτάσεων Νομού Λάρισας και Ορφανών και λοιπών πεδινών εκτάσεων Νομού Καρδίτσας – Θεσσαλία / ΥΔΩΡ 2.0

Το αντικείμενο της σύμπραξης αποτελείται από τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση του σωληνωτού αρδευτικού δικτύου για την άρδευση των παρακείμενων στον ποταμό Ενιπέα πεδινών εκτάσεων των αγροκτημάτων Πολυνερίου, Σταυρού, Κατωχωρίου, Ελληνικού, Βρυσιών & Υπέρειας του Νομού Λάρισας, καθώς και Ορφανών ΠΕ Καρδίτσας.

Το φυσικό αντικείμενο της μελέτης σύμφωνα με την Ε.Σ.Υ «αφορά  στο σχεδιασμό σωληνωτού αρδευτικού δικτύου των παρακείμενων στον ποταμό Ενιπέα πεδινών εκτάσεων των Δ.Δ. Ορφανών, Φύλλου, Λεύκης Ν. Καρδίτσας και Υπέρειας Ν Λάρισας»

Η μελέτη αποτελεί συνέχεια της μελέτης “Μελέτη έργων τεχνητού εμπλουτισμού του Καρστικού συστήματος Υπέρειας  Ν. Λάρισας – Ορφανών Ν. Καρδίτσας” διότι με το υπόψη έργο σύμφωνα με την Ε.Σ.Υ. « θα υποβοηθηθεί ο εμπλουτισμός του Καρστικού συστήματος της περιοχής και θα οργανωθεί συστηματικά η άρδευση της περιοχής καθώς μέχρι σήμερα η άρδευση των εκτάσεων γίνεται μέσω των υφιστάμενων αποστραγγιστικών τάφρων, των οποίων ο ρόλος αντιστρέφεται εντελώς, κυρίως με κατάκλιση των αγρών και συμπληρωματικά με ιδιωτικά αντλητικά συγκροτήματα και μεταφερόμενα υδροστόμια υψηλής πίεσης (κανόνια)».

Με τα έργα της μελέτης “Μελέτη έργων τεχνητού εμπλουτισμού του Καρστικού συστήματος Υπέρειας  Ν. Λάρισας – Ορφανών Ν. Καρδίτσας”  θα υπάρξει αποτελεσματική ενίσχυση του υδροφόρου Καρστικού συστήματος, που με το υφιστάμενο καθεστώς άρδευσης το 2024 βρίσκεται σε συνθήκες μεγάλου ελλειμματικού ισοζυγίου και αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αρδευτικές ανάγκες μέσω των γεωτρήσεων που έχουν ανορυχθεί σ΄ αυτό. Τα έργα εμπλουτισμού έχουν στόχο  την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των αρδευτικών γεωτρήσεων που έχουν διανοιχθεί στο καρστικό σύστημα, καθώς και αρκετών παρακείμενων γεωτρήσεων που έχουν διανοιχθεί στην προσχωματική λεκάνη και δευτερογενώς τροφοδοτούνται από το καρστικό σύστημα.

Διαβάστε παρακάτω…

JGC Τεχνικά-κατασκευές-οικοδομή-έκθεση-προκατασκευές-σίδηρος-χάλυβας-μεταλλικά κτίρια-υποδομές-δομικά υλικά-αντιπλημμυρικά-δημόσια έργα-εργολήπτες-μηχανήματα έργων-ενέργεια-οδοποιϊα

Το έργο λαμβάνει χρηματοδότηση από το ΤΑΑ σε ποσοστό 30% στο κόστος κατασκευής.

Θ. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

  1. Σύστημα Τηλεματικής Αστικών ΣυγκοινωνιώνΑττική / Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών

Το αντικείμενο της σύμπραξης αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για τις οδικές συγκοινωνίες στην Αθήνα.

Ημερομηνία Υπογραφής Σύμβασης: 30.06.2014

  1. Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε αγροτικές «λευκές» περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας – LOT 1Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία / Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών

Στόχος του έργου είναι η κάλυψη των «λευκών» περιοχών στον ευρυζωνικό χάρτη της χώρας, δηλαδή των περιοχών όπου δεν υπάρχουν βασικές ευρυζωνικές υποδομές, με τη δημιουργία και αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών υποδομών υψηλής ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, με το έργο θα παρέχεται γρήγορο Internet σε 1.192 οικισμούς με συνολικό πληθυσμό 170.961 κατοίκων. Το έργο αποσκοπεί στην επίτευξη οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ορεινών περιοχών της χώρας.

Ημερομηνία Υπογραφής Σύμβασης 29.12.2014

  1. Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε αγροτικές «λευκές» περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας – LOT 2 – Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος, Ιόνιοι Νήσοι, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα / Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών

Στόχος του έργου είναι η κάλυψη των «λευκών» περιοχών στον ευρυζωνικό χάρτη της χώρας, δηλαδή των περιοχών όπου δεν υπάρχουν βασικές ευρυζωνικές υποδομές, με τη δημιουργία και αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών υποδομών υψηλής ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, με το έργο θα παρέχεται γρήγορο Internet σε 1.867 οικισμούς με συνολικό πληθυσμό 185.635 κατοίκων. Το έργο αποσκοπεί στην επίτευξη οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ορεινών και νησιωτικών περιοχών της χώρας. Ημερομηνία Υπογραφής Σύμβασης 29.12.2014

  1. Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε αγροτικές «λευκές» περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας – LOT 3 – Στερεά Ελλάδα, Ιόνιοι Νήσοι, Πελοπόννησος, Νότιο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη / Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών

Στόχος του έργου είναι η κάλυψη των «λευκών» περιοχών στον ευρυζωνικό χάρτη της χώρας, δηλαδή των περιοχών όπου δεν υπάρχουν βασικές ευρυζωνικές υποδομές, με τη δημιουργία και αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών υποδομών υψηλής ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, με το έργο θα παρέχεται γρήγορο Internet σε 2.026 οικισμούς με συνολικό πληθυσμό 169.360 κατοίκων. Το έργο αποσκοπεί στην επίτευξη οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ορεινών και νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Ημερομηνία Υπογραφής Σύμβασης 29.12.2014

  1. Ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση πρακτικών συνεδριάσεων δικαστηρίων – Αττική, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Ιόνιοι Νήσοι, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία / Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών

Το έργο αφορά στη ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων στα πρωτοδικεία και εφετεία (πολιτικά και ποινικά) και στα ειρηνοδικεία της χώρας.

Ημερομηνία Υπογραφής Σύμβασης : 21 Δεκεμβρίου 2015

  1. Υποδομές υπερυψηλής ευρυζωνικότητας – Αττική, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Ιόνιοι Νήσοι, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία

Η δράση UFBB αποτελεί τη βασική δημόσια παρέμβαση στο πλαίσιο υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Ευρυζωνικής Πρόσβασής Επόμενης Γενιάς 2014-2020» για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών επόμενης γενιάς με στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε αγροτικές, περιαστικές αλλά και αστικές περιοχές που δεν διαθέτουν διαδικτυακή πρόσβαση υπερυψηλής ταχύτητας.

Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη Δικτύου ικανού να προσφέρει ευρυζωνικές συνδέσεις υπερυψηλής ταχύτητας στους τελικούς χρήστες με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps ή τουλάχιστον 100Mbps -αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps.

Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές με τρόπο συμπληρωματικό σε αντίστοιχες υποδομές που αναπτύσσουν ιδιώτες πάροχοι. Το έργο θα υλοποιηθεί με τρόπο ώστε να μην παρεμβαίνει και να μην στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς και χωρίς να λειτουργεί ανασταλτικά για τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικές επενδύσεις, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των επενδύσεων.

Για την επίτευξη του στόχου παρέχονται ευρυζωνικές υπηρεσίες δύο κατηγοριών:

  • Κλάση Α: σύνδεση με ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100 Mbps – αναβαθμίσιμη σε 1 Gbps
  • Κλάση Β: σύνδεση με ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100 Mbps

Οι ταχύτητες αυτές αναφέρονται σε αξιόπιστες ταχύτητες ανά συνδρομητή, σε συμμόρφωση με τον ορισμό της “αξιόπιστης” ταχύτητας των Κατευθυντηρίων Γραμμών της ΕΕ για την εφαρμογή των κανόνων στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων όσον αφορά την ταχεία ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων (2013/C 25/01) Η δράση αποσκοπεί στην κάλυψη του συνόλου σχεδόν του διαθέσιμου πληθυσμού (>98% των συνδέσεων) των περιοχών στόχου, με υπηρεσία ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps

Υπογραφή Σύμβασης Σύμπραξης LOTS 1,2,7 12.06.2023

Αναθέτουσα Αρχή: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Είδος Διαγωνιστικής Διαδικασίας: Ανταγωνιστικός διάλογος

Διάρκεια Σύμβασης: 26 έτη

Διάρκεια Κατασκευής: 3 έτη

Διάρκεια Λειτουργίας: 23 έτη

Προϋπολογισμός Ανάπτυξης Έργου: 868 εκ. €

Τεχνικά-κατασκευές-οικοδομή-έκθεση-προκατασκευές-σίδηρος-χάλυβας-μεταλλικά κτίρια-υποδομές-δομικά υλικά-αντιπλημμυρικά-δημόσια έργα-εργολήπτες-μηχανήματα έργωνπηγή: Εργοληπτικόν Βήμα Νο_142 της ΠΕΣΕΔΕ

CIVILSHOP - Τοπογραφικός εξοπλισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ