Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας, αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μ. Μαργαρίτη
Γ. Πατούλης: Σε συνεργασία με φορείς και έγκριτα Ιδρύματα υψηλού κύρους, επενδύουμε στην έρευνα και στην καινοτομία, με στόχο την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, την επόμενη μέρα της πανδημίας
Οι τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με στόχο την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ειδικά την επόμενη μέρα της πανδημίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Διδάκτορα του ΕΜΠ Μ. Μαργαρίτη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ Χ. Λαμπρόπουλος, ο Ιδρυτής της πλατφόρμας ElevateGreece Χ. Νικολούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.
Ειδικότερα η συζήτηση εστιάστηκε στην ανάγκη διασύνδεσης της έρευνας και καινοτομίας με την αγορά εργασίας, με στόχο την περαιτέρω στήριξη των startup επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αττική αλλά και τη δημιουργία νέων, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο επιχειρείν, το οποίο θα βασίζεται και σε σημαντικά εργαλεία που μπορεί να προσφέρει η ακαδημαϊκή έρευνα.
«Έχουμε τη βούληση να συμβάλουμε ως Περιφέρεια, στη στήριξη των νέων επιχειρηματιών δίνοντας τους κίνητρα να μείνουν και να προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους στην πατρίδα μας, γεγονός που θα συμβάλει στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως στις προθέσεις της Διοίκησης είναι η προώθηση πολιτικών, προσαρμοσμένων στην επιστημονική γνώση.
Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε πως το 55% της ακαδημαϊκής έρευνας γίνεται στην Αττική και σ΄ αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Περιφέρεια πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό εργαλείο σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια της Αττικής, προς όφελος της ανάπτυξης και της ενίσχυσης του επιχειρείν, ειδικά την επόμενη μέρα της πανδημίας που θα είναι πολύ δύσκολη, όπως ανέφερε.
Προς αυτή την κατεύθυνση σημείωσε πως η Περιφέρεια προχωρά και στη δημιουργία υποδομών όπου θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την έρευνα και την καινοτομία, και θα λειτουργήσει ως φυτώριο νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Σε δηλώσεις του τόνισε: «Οφείλουμε, πλέον, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, αφού όμως την ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Σε αυτήν την προσπάθειά μας, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να επιστρέψουμε σύντομα σε τροχιά ανάπτυξης, στοχεύουμε στη συνεργασία με φορείς και έγκριτα ακαδημαϊκά Ιδρύματα υψηλού κύρους, επενδύοντας στην έρευνα και στην καινοτομία, με στόχο την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, την επόμενη μέρα της πανδημίας».