Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. στην 5η Διεθνή Έκθεση VERDE.TEC/Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

Τις πολυεπίπεδες δράσεις της και τις έως τώρα επιδόσεις της στον κρίσιμο τομέα της Εναλλακτικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης των Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων αναδεικνύει η ΑΝΑΚΕΜ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 5η Διεθνή Έκθεση VERDE.TEC/Τεχνολογίες Περιβάλλοντος η οποία πραγματοποιείται από 17 έως 19 Μαρτίου στο MEC Παιανίας. Η ΑΝΑΚΕΜ, το μεγαλύτερο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ, συμμετέχει στην Έκθεση με δικό της περίπτερο, όπου η διοίκηση και τα στελέχη της είναι στη διάθεση των επισκεπτών, από την Παρασκευή 17/3 στις 10.00 έως την Κυριακή 19/3 στις 20.00. Στο περίπτερο του ΣΣΕΔ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις της ΑΝΑΚΕΜ και τις διαδικασίες αξιοποίησης των ΑΕΚΚ, καθώς και να διερευνήσουν δυνατότητες και πεδία συνεργασίας.

Η ΑΝΑΚΕΜ, στο πλαίσιο του ρόλου της ως φορέας ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την εφαρμογή της εναλλακτικής διαχείρισης των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων και την βέλτιστη λειτουργία των συνεργαζόμενων μονάδων, οι οποίες ανέρχονται πλέον σε 194! Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη δεύτερη ημέρα της Έκθεσης, το Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 17.30 στην αίθουσα workshop 2, η ΑΝΑΚΕΜ διοργανώνει Εργαστήριο με θέμα «Μονάδες επεξεργασίας και αξιοποίησης ΑΕΚΚ, κρίσιμος κρίκος στην κυκλική οικονομία. Προβλήματα λειτουργίας – Προοπτικές ανάπτυξης».

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει με το χαιρετισμό του κ. Μανώλη Γραφάκου, Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Υπουργείου Περιβάλλοντος. Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από τους: – κ. Ηλία Δημητριάδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝΑΚΕΜ με θέμα: “Υποχρεώσεις μονάδων επεξεργασίας ΑΕΚΚ σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις – Εναλλακτική Διαχείριση των ΑΕΚΚ”.

– κ. Ιωάννη Παπαηλιόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. με θέμα: “Οι σημερινές προκλήσεις για τις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων”. – κ. Αλέξη Θεοδωρόπουλο, Διπλωματούχο Μηχανικό Μεταλλείων – Μεταλλουργό ΕΜΠ, Msc(lon), CEO Q4U Τεχνικοί Σύμβουλοι με θέμα: “Ειδικά προβλήματα στην αδειοδότηση και λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας ΑΕΚΚ στα νησιά” – κα. Βιβή Ασπρούλη, Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών ΑΠΘ, M.Sc. Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, επικεφαλής Γραφείου Αθηνών της ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ, με θέμα: “Πιστοποίηση CE για ανακυκλωμένα αδρανή υλικά – Νομοθετικές εξελίξεις”.

Στο περίπτερο της ΑΝΑΚΕΜ εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργο του εικαστικού καλλιτέχνη κ. Νικόλαου Σαρίδη, φιλοτεχνημένο αποκλειστικά από απόβλητα κατεδαφίσεων, όπως κεραμικά, σίδερα και σκυρόδεμα, το οποίο

δημιουργήθηκε έπειτα από παραγγελία της ΑΝΑΚΕΜ ώστε να προωθηθεί η έννοια της επαναχρησιμοποίησης και της επεξεργασίας – αξιοποίησης των αποβλήτων.

Στο διάστημα των δέκα ετών λειτουργίας της, η ΑΝΑΚΕΜ πέτυχε να εντάξει στο δίκτυό της 194 Μονάδες Ανακύκλωσης σε όλη την ηπειρωτική χώρα καθώς και στα νησιά. Η συνεπής συμβολή της ΑΝΑΚΕΜ στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την εναλλακτική διαχείριση, την τήρηση της νομοθεσίας και την προστασία του περιβάλλοντος, επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματά της. Συγκεκριμένα, στα δέκα χρόνια λειτουργίας της η ΑΝΑΚΕΜ διαχειρίστηκε 10.080.000 τόνους ΑΕΚΚ, σημαντικό μέρος των οποίων διατέθηκαν ως δευτερογενή υλικά προς επανάχρηση, μετά την επεξεργασία από τις Μονάδες Επεξεργασίας και Ανακύκλωσης ΑΕΚΚ.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα