Ευφυές σύστημα εντοπισμού διαρροών στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Η ομάδα του έργου «Ευφυές σύστημα εντοπισμού διαρροών στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου με τεχνολογία δικτύου των πραγμάτων (ΙοΤ) – SmartLIK» συμμετείχε στην ημερίδα Δημοσιότητας του Προγράμματος «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ» του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, 2014-2021, που διοργάνωσε η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υ.Π.ΕΝ. και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα.

Το έργο που υλοποιείται με συνεργασία της ΔΕΥΑΗ, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, περιλαμβάνει δράσεις προς την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση υδατικών πόρων με ανίχνευση διαρροών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΗ, στην Παλιά – εντός τειχών Πόλη Ηρακλείου και μείωση του μη ανταποδοτικού νερού, μέσω της εγκατάστασης ευφυούς και ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης δικτύων ύδρευσης σε συνδυασμό με τηλεμετρικούς αισθητήρες και περίπου 5.700 «έξυπνα» υδρόμετρα.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η πρόοδος των εργασιών ενώ οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία των έργων και για τις δράσεις δημοσιότητας και πληροφόρησης.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα