ΕΥΔΑΠ: Έκπτωτος ο ανάδοχος έργων αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει την ολοκλήρωση των διαδικασιών έκπτωσης του Αναδόχου της εργολαβίας των έργων αποχέτευσης της  Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλέον έκπτωτος εργολάβος εκτελούσε εργολαβία βάσει σύμβασης που είχε με την ΕΥΔΑΠ από τον Μάιο του 2019 με χρόνο ολοκλήρωσης τους 24 μήνες. Δυστυχώς, παρ’ όλες τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της σύμβασης, η ΕΥΔΑΠ αναγκάστηκε να κινήσει τις διαδικασίες έκπτωσης του Εργολάβου, κυρίως, λόγω πλημμελών αποκαταστάσεων και καθυστερήσεων στην εκτέλεση των εργασιών.

Παρά τις αντιξοότητες και τις αντικειμενικές δυσκολίες, η ΕΥΔΑΠ, χάρη και στην πολύτιμη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει 42,5 από τα 57 χιλιόμετρα αγωγών του έργου.

Μετά την οριστικοποίηση της έκπτωσης, η ΕΥΔΑΠ δρομολογεί ήδη όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, προκειμένου  το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, το έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας.

Έχοντας ως κύριο μέλημα την ασφάλεια και τη συντομότερη – κατά το δυνατό – αποκατάσταση της καθημερινότητας των πολιτών, η ΕΥΔΑΠ:

-Έχει προβεί σε αναλυτική καταγραφή και αποτίμηση της κατάστασης

-Προβαίνει στην άμεση κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων, προκειμένου να αποκατασταθεί η αρχική κατάσταση των οδών

-Παρακολουθεί καθημερινά και εντοπίζει άμεσα νέα σημεία που χρήζουν παρέμβασης

-Αποκαθιστά, ήδη, με ίδια μέσα τις υφιστάμενες λακκούβες και καθιζήσεις.

Να επισημανθεί ότι, ήδη, με δικές της ενέργειες και πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία έκπτωσης, η ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην απομάκρυνση 257 τόνων μπαζών που βρίσκονταν διάσπαρτα στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών.

Μέχρι την κατάληξη των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου, παρακαλούμε τους πολίτες να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης της ΕΥΔΑΠ στο 1022 (ή 210 – 214 44 44) ή εναλλακτικά στο 1022@eydap.gr για να δηλώνουν τυχόν αστοχίες ή ελλιπείς αποκαταστάσεις στους δρόμους που έχουν εκτελεστεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί εργασίες.

Η ΕΥΔΑΠ αντιλαμβάνεται την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής και δεσμεύεται ότι, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, θα φέρει εις πέρας το έργο στον βέλτιστο χρόνο και με τον βέλτιστο τρόπο ώστε να αποκτήσουν οι κάτοικοι των Γλυκών Νερών ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα