ΕΥΑΘ: Προμήθεια 50.000 υδρομέτρων – Σε ποιες περιοχές θα εγκατασταθούν

Στην προμήθεια και εγκατάσταση 50.000 υδρομέτρων υψηλής ακρίβειας προχωρά η ΕΥΑΘ, προκειμένου να αντικατασταθούν παλιοί, ανεπαρκείς υδρομετρητές και να μειωθεί το υδάτινο αποτύπωμα της εταιρείας με τη μείωση των απωλειών στο επεξεργασμένο νερό.

Στη σχετική σύμβαση, που υπογράφηκε στις 5 Δεκεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ, προβλέπεται να

Από αριστερά, ο Θανάσης Βαχαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της THITA-FI ATEE και νόμιμος εκπρόσωπος Ένωσης Εταιριών THITA-FI – KAFSIS, ο Θοδωρής Κασκάνης, διευθύνων σύμβουλος της KAFSIS, ο Ά. Αμανατίδης, διευθύνων σύμβουλος ΕΥΑΘ Α.Ε., ο Δημήτρης Φουφέας, εκπρόσωπος του Ομίλου “Olympios Group of Companies”, στον οποίο και ανήκει η εταιρεία THITA-FI, με τη γενική διευθύντρια της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νόπη Θεοδωρίδου.

αντικατασταθούν 50.000 υδρόμετρα ταχυμετρικού τύπου με νέα, ογκομετρικού τύπου, με κριτήριο την παλαιότητα και χωρίς καμία επιβάρυνση των καταναλωτών. Η αντικατάστασή τους, μετά από σειρά ετών, θα βελτιώσει την ακρίβεια της καταγραφής της κατανάλωσης και, κυρίως, θα συμβάλει δραστικά στη μείωση των απωλειών μη τιμολογούμενου, επεξεργασμένου ύδατος. Οι νέοι υδρομετρητές θα τοποθετηθούν κυρίως στην Πυλαία, το Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα και την Ευκαρπία, περιοχές οι οποίες είχαν «περάσει» στη δικαιοδοσία της ΕΥΑΘ διατηρώντας τα παλιά, ταχυμετρικού τύπου υδρόμετρά τους. Παράλληλα, θα εγκατασταθεί κατάλληλη υποδομή για μελλοντική ένταξη σε σύστημα ασύρματης ανάγνωσης και θα τοποθετηθούν διακόπτες ασφαλείας με τηλεσκοπική διάταξη.

«Η εταιρεία μας έχει βάλει στόχο να μειώσει το υδάτινο αποτύπωμά της κατά 20% έως το 2030. Μέσα σε τρία χρόνια μειώσαμε ειδικά το μη τιμολογούμενο νερό από 32% σε 27,2%. Η σταδιακή αντικατάσταση, μετά από πολλά χρόνια, των παλιού τύπου υδρομέτρων με νέα, υψηλής ακρίβειας, εξυπηρετεί -στο μέτρο που της αναλογεί- τον στόχο της διαφύλαξης του υδάτινου πόρου της περιοχής μας, εξοικονομεί παραγωγικό χρόνο στην επιχείρηση και κεφάλαιο στους καταναλωτές, που πολλές φορές επιβαρύνονται από διαρροές στα εσωτερικά τους δίκτυα», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Σημειωτέον ότι είναι σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 100.000 «έξυπνων», ψηφιακών υδρομέτρων με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 100.000. Πρόκειται για την αντικατάσταση μέρους του παλιάς τεχνολογίας μετρητικού εξοπλισμού της εταιρείας με υδρόμετρα νέας τεχνολογίας, χωρίς κινούμενα μέρη («έξυπνοι» υδρομετρητές). Ο καταναλωτής θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κατανάλωση του νερού και τις χρεώσεις στο σπίτι ή τον επαγγελματικό του χώρο, να ειδοποιείται αυτόματα για τυχόν διαρροή και να ενημερώνεται για επικίνδυνη πτώση της θερμοκρασίας του υδρομέτρου.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα