Εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο του Flyover – «Καμπανάκι» από την ΟΣΕΤΕΕ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 29 Ιανουρίου, σε εργοτάξιο του Flyοver στην περιοχή της Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα 69χρονος αλλοδαπός εργάτης τραυματίστηκε στο χέρι από μηχάνημα, κατά τη διάρκεια εργασιών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Διαβάστε επίσης: Πώς η Φόνισσα μας θυμίζει τα προτάγματα του σήμερα για την ισότητα των φύλων

Με αφορμή το ατύχημα η ΟΣΕΤΕΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Ανδρέας Στοϊμενίδης και ο Γενικός Γραμματέας Εμμανουήλ Κριτσωτάκης:

«Μεγάλη ανησυχία για μελλοντικά δυστυχήματα προκαλεί το εργατικό ατύχημα στον FlyOver στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, για το οποίο ενημερωθήκαμε από εργαζόμενους στο έργο και πληροφορηθήκαμε από ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το ατύχημα σημειώθηκε εχθές Δευτέρα 29/01/2024, στις 13.10 το μεσημέρι, σε εργοτάξιο του FlyOver στην Ευκαρπία. Ο 69χρονος εργάτης (γεννημένος το 1955!), ο οποίος είναι από τη Γεωργία, τραυματίστηκε στο χέρι. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και νοσηλεύεται.

Το ατύχημα αυτό, έρχεται πολύ νωρίς, στις πρόδρομες εργασίες και δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία (ΥΑΕ) που τηρούνται στο έργο. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με το ανάδοχο σχήμα των κατασκευαστικών εταιρειών και τις αρμόδιες αρχές  για την αντιμετώπιση του θέματος,  ενώ αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και Γραμματέα ΥΑΕ της ΓΣΕΕ, συν. Ανδρέα Στοϊμενίδη, θα επισκεφθεί το σημείο του ατυχήματος μαζί με τους υπεύθυνους του εργοταξίου.

Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου και την τήρηση της νομοθεσίας. Για τις άλλες επιπτώσεις του έργου στη ζωή των πολιτών και των επισκεπτών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούμε στο επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα