Εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ευρυτανίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 440.000 ευρώ.

Το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ευρυτανίας έχει συνολικό μήκος 532 χλμ. περίπου. Μεγάλο μέρος του δικτύου αυτού είναι σε ορεινή χάραξη με ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και η παλαιότητα του δικτύου, δημιουργούν  μεγάλες ανάγκες συντήρησης.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη συντήρηση και  βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η  οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Προβλέπονται εργασίες ανακατασκευής της οδοστρωσίας όπου απαιτηθεί, επούλωσης λάκκων και ανανέωσης της οριζόντιας σήμανσης. Επίσης, θα αντιμετωπισθούν και οι βλάβες του οδοστρώματος που προκαλούνται από τοπικές καθιζήσεις κατά την χειμερινή περίοδο.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για να ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε σημεία του οδικού δικτύου της Ευρυτανίας, όπου έχουν εντοπιστεί φθορές του οδοστρώματος. Το παλιό οδικό δίκτυο και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες αυξάνουν τις ανάγκες συντήρησης του οδικού δικτύου και μας υποχρεώνουν να δίνουμε έναν συνεχή αγώνα βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών. Αυτός είναι και ο στόχος του νέου οδικού έργου, αρχικού προϋπολογισμού 440.000 ευρώ, που ξεκινά».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου προχωρούμε σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση τόσο στο Επαρχιακό όσο και στο Εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Ευρυτανίας με στόχο τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα